måndag 27 juli 2015

Vattnet forsade fram

Mycket regn var utlovat (som om det behövdes), det kom mer än dubbelt så mycket igår. Drygt 60 mm. På den här tomten är det lika med 90000 liter vatten.Normalt kan det vara lite blött på gräsmattan längst ner. Nu skvimpar om fötterna precis överallt.

Måtte plantorna till söndagens växtmarknad hinna torka upp. De har några dagar till på sig. I alla fall finns det inget som behöver vattnas. Inget slitage på vattenkannor, om man försöker se det lite positivt. Det kan vara lite fint med vattendroppar på växterna också.

Lavendeln har ännu inte slagit ut, värmestrejkar nog. Annat som syns på sista bilden är en stjärnflocka som heter 'Primadonna', knoppande liljan 'Landini' och högväxande Thalictrum 'Elin', en stjälk har gett sig för regnandet.

Ha så sköna julidagar det bara går alla!
/Anette

4 kommentarer:

 1. I år är det inte brist på nåt annat än solen. Kommer inte ihåg när det var så här trist sommar siat Tur att man förtränger det.
  Hoppas att solen eller lite vind torkar upp hos dig. Här kom det inte så mycket bara 16 mm men det räcker tycker jag
  Ha det gott i blötan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Fy vad jobbigt med så mycket regn på en gång :( Här har det regnat mycket men under en längre period. Vi får hoppas att augusti o september levererar lite värme! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Milda Matilda! Inte kul när ytan flyter bort! Tur man inte är en myra...

  SvaraRadera
 4. Mmm... jobbigt när det plaskar var man sen sätter fötterna. Hos mig behövdes verkligen regnet för jorden dammade av torka. Läste om grönsakerna, tråkigt men också lite skönt. Jag har trott att det var min vanskötsel den här överstressade våren...

  Ha det gott! Carina - som hoppas det torkar upp för växtmarknaden

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!