torsdag 19 februari 2015

Gröna nyanser / Blommig fredag

Håller mig mest inomhus idag, det är så halt ute, har halkat färdigt känns det som;))

Matsalen går i gröna nyanser, det räcker inte med fyra, som är helgens tema hos: http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/

Mitt gamla avlutade (ja jag vet men "alla" gjorde det på 70-talet) skåp har gröna glasdörrar. Duk och mattor har lite grönt i sig. Väggarna är målade i två gröna nyanser. Den enda amaryllisen från i julas matchar med sitt gröna gap.
Skåpet var målat i mellangrå färg, kommer ifrån min morfars farmors hem, Hon och jag delar födelsedag, eftersom jag kom till världen på hennes 85-årsdag.
Det finns i planerna att skåpet åter ska få sin grå färg.

Matsalen är kanske det rum som används flitigast i huset. Ljust med två stora höga fönster. Glasen är gamla och skrovliga och fullständigt omöjliga att fotografera igenom.
En av kakelugnarna finns här. Eldas i två gånger om dagen.
Vi har ett stort matsalsbord, ett mindre (vårt gamla) som används mest till odling. Ett ännu mindre kommer ifrån ett kafé som stängde för länge sedan, där hamnar den så kallade "högen".

Upptäckte till min glädje imorse att chilifröna från Mauritius gror. För att de gillar värme hängde jag upp krukan i en plastpåse på elementet. Det var ett bra tips jag läste om på Allt om Trädgårds forum.Ute är det också positivt. Isen smälter.


Ännu har snödroppar och vintergäck ett isigt snötäcke över sig. De finns där under busken.

Det senaste i handrehabiliteringen är att en del går framåt så sakteliga. Har vissa problem och efter lite tjat kommer jag äntligen att få träffa en läkare som kan undersöka. Är allt då normalt och ok, så är det det bästa möjliga besked.
Under tiden har min vänsteraxel pajat. I min kontakt med en fysioterapeut har jag fått flera nya övningar som först ska normalisera axelleden i rätt läge. Styrkan kommer vi till senare. Är sysselsatt med alla övningar flera timmar om dagen.

Ha en skön helg alla!
/Anette

25 kommentarer:

 1. Nei, 4 nyanser blir alt for lite ;) Jeg holder på å skrive et innlegg om det jeg også.

  Så herlige bilder av snøen som smelter! Det gjør den her også, men det går alt for sakte synes jeg...

  Ønsker deg en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Mysigt inlägg. Bra att du står på dig så du får träffa de läkare du behöver.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Härligt med gamla hus och deras inredning! Grönt är en av mina favoritfärger :) Vad fint om du låter skåpet få tillbaka sin originalfärg. Bra att du stod på dig så att du får träffa en läkare, det är ju inte första gången "fel" har begåtts inom läkarvården med onödigt lidande som följd, hoppas nu att allt ordnar sig med axeln också. Hoppas nu att du "bara" behöver sjukgymnastik för att bli som ny igen :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Grönt är en härlig färg, som jag också använder flitigt i inredningen:) Jobbigt när kroppen inte riktigt hänger med, hoppas det löser sig snabbt. Ha en fin helg. /Anette

  SvaraRadera
 5. Grön är skönt! Den där isgatan ser inte ut som nåt man vill försöka ta sig över.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 6. Vilka sköna lugna färger i matsalen! Där trivs man nog bra. Det är så gott att isen på vägarna börjar försvinna men än måste man ha broddar på vissa vägar. Hos mig har snödropparna kommit fram sedan en tid - det blir en vår i år också!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 7. Visst är det skönt när snön smälter undan och det kommer fram lite grönt. Din Amaryllis är vacker.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Så roligt det var att få besöka din matsal. Grönt är ju vilsamt så jag skulle nog trivas där. Så smart med chilikrukan på elementet. Jag har sån tur att jag har en fönsterbräda där elementet sitter bara någon centimeter under. Där trivs inga krukväxter då det blir för varmt men chilisådderna älskar platsen.Spännande också med frön från Mauritius.

  Hoppas att du får en fin helg och att det går bra med handrehabilitering och övningar.
  /Anita

  SvaraRadera
 9. Grönt är väldigt vilsamt och fint i inredning.
  Din träning kommer säkert att göra susen.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Fint med gröna nyanser inne.
  Hoppas att du får positiva besked hos läkaren.

  /Anja

  SvaraRadera
 11. Fint med gröna nyanser inne.
  Hoppas att du får positiva besked hos läkaren.

  /Anja

  SvaraRadera
 12. Hej! Vad kul att du också har grön matsal - den tänkte jag ju inte på att blogga om! :) Jättekul tips med chili-sådd-påsen på elementet - spännande med chili från Mauritius!!! Tråkigt att du har en massa skador! Halkan? Hoppas du får bukt med det! Kram Mia

  SvaraRadera
 13. Så smart med att sätta krukan i en plastpåse nära elementet och sedan se att det fungerar så kul när det börjar gro.Jag hoppas för Din skull att du får ett positivt besked av läkaren så krya på Dig.Hälsningar Margareta

  SvaraRadera
 14. Fina vårbilder när man ser att snön smälter och vet att under täcket väntar våren. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 15. Matsalen din høres ut å være et hyggelig sted å være:)

  SvaraRadera
 16. Smart att hänga frösådd på elementet.
  Den där isen får du akta dig för. Jag bröt en handled en vinter på det viset. Det blev en seg historia.
  Lycka till med både arm och sådder.
  Luna

  SvaraRadera
 17. Nä fyra gröna nyanser räcker inte på långa vägar. Jag tycker väldigt mycket om grönt men har inte färgen inomhus i inredningen. Här går det mesta i brunt, vitt och lite orentailskt. Det gröna får trädgården stå för. Vilken vacker kakelugn ni har, blir riktigt avis på den:-)
  Trevlig helg!
  Milla

  SvaraRadera
 18. Härligt inlägg,
  Det finns ju också vacker grön färg inomhus.Rogivande.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 19. Vakker collage du har laget av grønne toner. Er så glad for at glattisen er i ferd med å slippe taket. Takk for hyggelig kommentar. Setter veldig pris på det. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 20. Vakker collage du har laget av grønne toner. Er så glad for at glattisen er i ferd med å slippe taket. Takk for hyggelig kommentar. Setter veldig pris på det. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 21. Smart chilitips! Jag har inte sått chili i år, köper nog på mässan istället. Det är så mycket annat som ska sås....:)

  SvaraRadera
 22. Regn- och ruskväder här i Malmö, jag håller mig inomhus. Ditt inlägg inspirerar mig att kika runt: Vad ser jag för grönt? Jodå, lite ditt och datt.
  Det ser väldigt halt ut hos er, men så skönt att det smälter...
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 23. Ser väldigt hemtrevligt ut hos dig. Härligt att snön smälter undan:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 24. Så smart med påsen det kommer jag att härma.
  Aj aj vilken halka. Du får ta det försiktigt.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!