lördag 9 maj 2015

Trillium sessile mm

Fick till en skaplig bild av de blommande Tillium sessile, i bakgrunden den sista fyllda blodörten. Aldrig har de blommat så länge. Tack vare den svala våren.

Massor av Soldanellablommor. Så korta och så söta. Många småplantor alldeles i närheten av moderplantorna.


Sista blåsippan. Igår var den full av vita blommor. Idag endast några stycken. Den här står i norrsluttning i skuggrabatten.

'Blue Eyes', nyss har jag rensat bort närgångna grannväxter. Fick återplantera rotbitarna med årsblad och blommor. Tack för att de piggnade till. En som gick av fick bli lyxväxt i smal vas.

Lilla primulan 'Gold Lace'. En som jag är väldigt förtjust i.

En annan primula, saknar rätt namn. Kallar den efter ägaren: "Poppes primula".

En av några tulpaner som återkommer vänligt år efter år. 'Purissima'.

Svartplommonet blommar för första gången. Ett år överlevde det knappt. Efter två milda vintrar är det större och finare än någonsin.

Här i jordgubbslandet finns jobb...
Invaderat av kardvädd och annat.
Lördagens ambition var att få bort maskrosorna från rabatterna. Det blev gjort. Men allt tar så mycket mer tid med en hand som inte funkar till fullo och en axel som inte kan/orkar som vanligt. (Röntgen väntar)

Har så smått börjat annektera de nya 900 kvadraten. "Gör vad ni vill" säger nuvarande ägarna. Vi (dvs maken) har kapat den gigantiska syrenhäcken med två tredjedelar. Klippt in den och därmed skapat ytor för plantering.
I skuggområdet med förmiddagssol sätter jag ner gullviva, vitsippa, ormöga, akleja, tovsippa mm. Återstår att hoppas på att de inte blir överkörda nu när den här vägen blev "breddad".

Ha en bra fortsättning på helgen, alldeles särskilt alla nära och kära på Gotland!
/Anette

1 kommentar:

  1. 'Purissima' blir jag väldigt sugen på. Fin färg. Kul med tulpaner som återkommer snällt.
    Kram

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!