torsdag 2 juli 2015

Borrelia på "Rosens dag"

20-talet rosor blommar, inte ens hälften av alla som finns och normalt blommar nu. Enormt mycket är i knopp. Otroligt mycket knoppar, har aldrig haft så många. Inom dagar kommer rosor att blomma överallt!Såklart blommar en del, här möter Skottland- Finland. 'Queen Mary' och min andra Finlands vita. Den är i skuggläge, och blommar nu när den första är färdig. Ett snyggt par. Här är jag väldigt nöjd med min planering.
Annars är det iris och piontid. Imorgon slår flera pioner ut. Bilden är knopp på 'Jan van Leeuwen',

I slutet av maj, på en av många botaniska vandringar, fick jag ett fästingbett som hållits under uppsikt. Det blev liksom aldrig riktigt bra, så efter att ha kollat med rådgivning blev det vårdcentralsbesök och penicillin mot borrelia.

Gick min anteckningsvända i går.

Blommar vecka 27 gör så här många sorter:
(Vecka 26)


100 (107)  perenner
2 (6) lökar och knölar
17 (12) rosor
11 (6) pioner
4 (2) klematisar
10 (11) irisar
 2 (1) daglilja

Idag hade siffrorna varit högre ändå.

Passar på att berätta om ett spontanbesök för några dagar sedan. Såg ett par damer fotografera vårt hus. Började prata med dem och det visade sig att de hade tillbringat somrar här för länge sedan. Deras morfar hade varit skräddare här. Vi har hans skyltar kvar, används i inredningen nu! Jätteroligt att få kontakt, hoppas få bilder från förr. Det enda vi har är ett flygfoto från 60-talet, inga papper eller bilder alls.

Hälsar välkommen till en ny följare! Kul att du hittat hit.

Ha en skön julikväll alla.
/Anette

PS: Imorgon väntas nya familjemedlemmen och hans storebror och föräldrar komma på sommarlov. Vi längtar!

3 kommentarer:

 1. Borrelia är inte att leka med. För inte länge sedan fick jag veta att jag hade en utläkt borrelia. Kändes inget vidare. Bra att du fått hjälp.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så många knoppar, löftesrikt! Och vackert!
  Underbar iris!!!
  Ja, och... krya på dig!!!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Fina rosknoppar, det blir en fin blomning. Iris och pioner, mina favoriter, jättefina. Borrelia får man hålla kolla på, hoppas det går bra. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!