lördag 21 april 2018

Äntligen

Verklighetsbild för ett par dagar sedan.
Här gäller det att fokusera på de fläckar med blommor, annars missar man mycket.

Ena dagen en våriris i blom, nästa tio stycken. Likaså för snödroppar och krokus.


I denna röra återfann jag en saknad växt. Fick den via posten. Bästa Anja skickade den här dvärgaurikeln, Primula marginata, till mig. Det var en väldigt konstig tid förra året eftersom pappa gick bort och allt i en enda röra i samband med det.
I alla fall blev det aldrig antecknat var jag planterade ner den här lilla växten. Jag har grunnat många gånger på vart den tog vägen. Gissa min glädje när den plötsligt stod där. Blivit lite lång har den också. Är i valet och kvalet om jag ska låta den vara som den är, eller kapa toppen och låta den få ny rot...och när är bästa tiden för det i så fall.

Igår blev stora delar av perennrabatten grovt rensad. Det blev stora mängder med torrt ris som ska komposteras. I den bingen som riset ska till är det fortfarande fruset, så just nu jobbar vi på en tillfällig lösning med stora tunnor.

Länkar till http://tradgardsfagring.blogspot.se/2018/04/tradgardsfagring-vecka-17_20.html
En mötesplats för likasinnade!

Ha en härlig fortsättning på trädgårdsvåren alla!
/Anette

PS: Om du är sysslolös en timme finns nya avsnitt av Gardener´s World på youtube. Rekommenderas varmt!

16 kommentarer:

 1. Hej!

  Det går en aning för fort nu, värmen som kom så plötsligt sätter i gång allt som bara ståt i startgroparna. Dessvärre blommar det över rätt snabbt också. Men visst är det skönt med sommarvärme i slutet på april.

  Jag skulle nog plantera om aurikeln lite djupare, inte knipsa av den. De ser ju ut sådär efter vintern.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än står den men jag tror på ditt tips. Osäker på hur djupt det går att gräva. Tjälen...Otroligt nog har de första krokusarna gett upp. Blev nästan vemodig.
   Anette

   Radera
 2. Anja kan säker ge råd om dvärgranunkeln! Men den måste väl heta något annat på latin? Primula är ju vivor.
  Nu går det fort i värmen. Blåsipporna som inte syntes alls för några dagar sedan blommar över typ igår!
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är synd om man inte hinner med allt nytt. Det blev en ordentlig skjuts när det väl satte igång. Jag återkommer till dvärgaurikeln när den blommar.
   Anette

   Radera
 3. Tänk så glad man blir när de där första vårblommorna dyker upp.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många förflyttningar blir det för allt växer på så olika ställen och allt ska man hinna se.
   Anette

   Radera
 4. Vår-is och vår-iris! Jisses, så fort det går. Tur att det ska bli lite kallare så att vi hinner njuta och inte allt är över på nolltid.
  Så roligt att hitta den glömda växten. Jag letar efter papperen där jag noterade var jag planterade lökar och nya perenner i höstas. Vet att jag tog foton på en del när jag planterade, men var i all världen gjorde jag av anteckningarna?
  Ha en skön söndag i solen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara knepigt att hitta anteckningar . Nyss blev plötsligt länge sedan och papper hamnar lätt under ett annat papper...
   Anette

   Radera
 5. men var i all världen gjorde jag av anteckningarna?


  สมัคร D2BET

  SvaraRadera
 6. Men vilken tur att den bara stod där, dvärgaurikeln! Och den ser inte ut som någon dvärg heller. Annars känner jag igen mig. Är helt säker på att jag ska komma ihåg var jag satt en speciell växt och året efter så har jag ingen aning. Men som tur är brukar dom ju dyka upp och tala om att "här är jag"!

  Önskar dig en skön söndag!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än står dvärgaurikeln oberörd, det var ren glädje att återse den. Har haft både skön söndag och måndag även om det blev regn till slut.
   Anette

   Radera
 7. Hej Anette!
  Lika härligt varje år, när de första vårblommorna tittar fram.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika!
   Visst är det så. I år mer komprimerat än vanligt. Tänker att det är så här de här norröver, trots att jag bor i Norrland, om än det allra sydvästligaste hörnet.
   Anette

   Radera
 8. Så kul att du hittade din primula. Det är en speciell känsla. Jag planterade en kejsarkrona och glömde bort var 2 minuter senare. Men nu har jag kunnat sätta ut etiketten. Skönt att våren är på väg hos dig också.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan gång glömde jag var den gula kejsarkronan var, satte spaden där och nu har jag många små. Hoppas du slipper det.
   Anette

   Radera
 9. Ibland vill man skynda på allting och ibland går det för fort av sig själv. Nu vill man egentligen stanna upp lite så att man hinner följa med allt som händer i trädgården. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!