torsdag 16 juli 2015

Mer än någonsin

Om det är den ihoptryckta försommarblomningen som envist håller greppet, tillsammans med den vanliga juli blomningen som är orsaken till att det ser ut som det gör...spelar ingen roll. Här blommar det som aldrig förr.
Gick min vända med anteckningsboken tidigare i veckan och noterade rekord, som man skulle sagt inom sporten.

Perenner: 151
Ros: 41
Pion: 14
Klematis: 13
Lök & knöl: 5
Daglilja: 0 (men massor av knoppar, flera dock tyvärr angripna och missformade)
Min lille trädgårdsmästare har i veckan hjälpt till med kantklippning. Tidigare har vi sått, skolat ut och planterat. Vattnar ordentligt, det finns växter som inte är törstiga på flera dagar när han är klar med vattenkannan.
Köra sin mindre skottkärra bort till komposten, det kan han göra för egen maskin. Har lärt mig att han ska gå framför mig för att spara hälskador;))
Skörda halvmogna röda vinbär, det är han något av en expert på.


En som väntat på sin första blomma ett par år är pionen 'Nippon Beauty'. Lätt vänta på den läckerbiten. Svårligen fotograferad, dels för färgen men även placeringen. Det har växt upp ikring skönheten alldeles väldeliga.

Är i stort sett klar med plantorna som ska med till växtmarknaden på Sta:s riksmöte i Borlänge den 2 augusti. Det är bara den fyllda bergspionen som återstår som tas upp nära inpå söndagen.

Ha en skön mittenavjulidag alla!
/Anette

5 kommentarer:

 1. Att vattna gillar Nicholas också, däremot är det inte så kul med det andra trädgårdsbestyren men det kommer kanske :) 'Nippon Beauty' är en alldeles fantastiskt vacker pion men här har pionerna nu gjort sitt för i år, en o annan sidoknopp kommer dock fortfarande. Hoppas att vi kan ses i Borlänge det skulle vara jätteroligt :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vi ses i Borlänge! Om inte förr.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oh vad det blommar hos dig med. Ett otroligt år får jag säga. Njuter hela dagarna nu när lugnet lagt sig för tillfället hos mig. Du ar då en söt lite medhjälpare.
  Ha det så gott i värmen och solen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Oj,så det blommar, vilken härlig tid det är (trots vädret) Vi skall också till Borlänge, vi kanske ses. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 5. Härlig blomning. Misstänker att det är riksmötets växtmarknad du skall vara med på. Valde bort riksmötet i år men nu börjar jag lite smått ångra det. Lycka till med försäljningen.
  Sommarhälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!