onsdag 23 augusti 2017

Krukor, amplar och låda

I nya pergolan blev det plats för flera krukor. Nu är växterna som bäst och jag har nytagna bilder på dem, så här kommer de:
På den här första bilden syns en frösådd pelargon och en gammal begonia. Lite till höger är en kruka med snöflinga och kardinallobelia. Flitig Lisa i den låga och den högra är en rolig fuchsia 'Blu Tini' (https://www.thompson-morgan.com/p/fuchsia-blutini/t69304TM)

Samma, men från andra hållet. Här anas klematisarna som växt till sig ordentligt i nya pergolan.

På motstående sida där dagliljorna trängs har jag ställt en kruka knökfull med den läckra penséen 'Jolly Joker'

Vi har kommit till norränden av pergolan. Ytterligare en frösådd pelargon, en av flera trädtaklökskrukor och en söt liten petunia. I krukan från Gränsfors någon slags växt, som är frösådd, men inte den sort som det borde blivit av just de fröna. Så blir det ibland. Bladen är ok, kanske växten blommar nästa år.

Knoppen på kannan har jag visat tidigare. Nu är den i ett läckert stadium tycker jag.

Fuchsia magellanica (frösådd), en blomma hittills, massor med knopp. Grusnejlika.

Rakt ovanför grusnejlikan, en petunia i ampel.

En låda med kaskadpelargoner hamnade i kanten av vinpergolan, och där blev de kvar.

I ett av körsbärsträden har jag hängt upp tre amplar med bladkaktusar. Den här kommer från Bergabackens pelargoner och heter "Gretas rosa". De andra två blommar i rött, men inte just nu.
Växthusläget är just nu: hela växthuset är monterat och klart, t o m de automatiska fönsteröppnarna är på plats. De smäller till ljudligt i fjädrarna när de öppnar och stänger!
Golvet...gräset är bortgrävt, ytan jämnad, mellanskiktsmatta placerad. Idag har bärlagret krattats ut. Nu återstår att se till att ytan blir helt jämn och stompad, sedan är det dags för stenmjöl. Till slut ska stenplattorna läggas. Det är skiffer i grått för delen där soffan, bordet och stolar kommer. Blir så snyggt! Växthusdelens golv blir i smågrus. Det blir bilder på allt när det är klart, lovar det.

Det fanns en fråga om namn på en pelargon i förra inlägget. Tyvärr vet jag inte , har kollat i gamla anteckningar, men inte hittat rätt (än).

Ha det så bra i sena augustiveckan.
/Anette

7 kommentarer:

 1. Hej och tack för en mycket fin blogg. Har inte tidigare sett frågan om pelargonen i ditt tidigare inlägg. Jag har en likadan, fast med röda blommor. Den heter 'Röd Herrgård' Tror att Herrgård är namnet och att blomfärgen blir ett tillägg. Tror, vet inte

  SvaraRadera
 2. Med krukor kan man verkligen göra mycket. Ett härligt sätt att ta vara på det bästa, särskilt nu när mycket annat börjar falna.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Hei Anette.
  Det blomstrer så flott i hagen din. Krukker med masse blomster er lekkert, men krever jo litt mer pass.
  Ser du har både dagliljer og Klematis - det er to blomster jeg har fått sansen for i år. litt ulike typer, så blomstrer de jo gjennom hele sommeren. Jeg tenker ut nå hva jeg kan gjøre neste år for å få plass til mange.
  Det var jeg som spurte om navn på pelargonie i ditt forrige innlegg. Kanskje den heter "rosa herregård". Fine er de i alle fall.
  Ønsker deg en fin helg!
  Hilsen fra Turid

  SvaraRadera
 4. For en rik og vakker blomstring. Jeg er så enig med deg i at de er på sitt fineste på denne tiden. Det dekorerer sånn med litt krukker her og der i hagen.
  God helg til deg.
  Hilsen Jannicke

  SvaraRadera
 5. I love your artwork and follow you pots this very minute!
  ก็อตซิลล่า 2015

  SvaraRadera
 6. Fin blomning med roliga växter och jag gissar att samlingen kommer att växa ytterligare nu när du har pergola och växthus.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Är inte bra på krukodling men om jag får lust att göra ett nytt försök ska jag verkligen hämta inspiration här. Superfint!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!