söndag 28 juli 2013

Blandad skörd

En del år blir det ännu mindre....

Vi försökte fylla burkarna med solvarma skogshallon. 28 grader, vindstilla, tidpunkten precis innan lunch. Vi fick ge upp. Kom hem med 4 dl. Det är en prestation under förutsättningarna.

Överflöd av svarta vinbär, gula och röda krusbär. Min vädjan till maken höll, han hade fått förhållningsorder att låta bli plocka på de mest fotovänliga grenarna;)) Nu är det fritt fram!

Eftermiddagsglass utmed Dalälven i Torsång. .En plats vi återkommer till varje sommar!
http://www.torsangscafe.n.nu/
Dalarnas äldsta café påstår de. Vackert belägen.

2-meters bolltistlarna är som allra finast just nu. Jag kan gömma mig där bakom om jag skulle vilja. När de är överblommade måste jag hålla efter fröbollarna. Det räcker gott med alla rotskotten.
Medans jag sitter och tittar på bolltistlarna hörs svalornas pipande på sina telningar uppe i luften. Ett väldans liv. Min blick söker och ett högt stycke ovanför dem svävar en havsörn.

Väldigt nära där jag sitter syns något nytt. I 4-5 år har denna palm stampat. Levt men inte mer. Nu händer det något. Äntligen!

Glanskörsbäret ömsar skinn. Långa skinnslamsor hänger lite överallt. Under är den så glansig, gör rätt för namnet!

Ha! Hemerocallis 'Wilson Spider', en snygging som jag gillar....
 ...och vad ska jag tycka om den här...imorgon händer det.
Nåja, det är tredje blomman men vad hjälper det när ingen fanns som såg. Imorgon kommer jag att stirra på 'Heavenly Flight of Angels'. Antagligen blir det någon bild tagen, eller vad tror ni;))

Den senaste månaden har vi fått ungefär 15 mm regn totalt. Inatt ska det komma 4 mm. Det och mycket mer behövs. I rabatterna går kratrar fram. Jag bevattnar med brunnsvatten varje morgon. Väljer ett par områden plus de buskar och träd som är nyplanterade för året.

Välkommen till min nya följare Hamide.
Ha en fin avslutning på juli alla.

/Anette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!