onsdag 27 december 2017

Stund i växthuset


Julgästerna avlöser varandra. Mesta tiden går naturligtvis åt till umgänget med barn och barnbarn. Ibland blir det en paus. Idag fick jag en stund för mig själv. Sökte mig till växthuset.
Svårt att ta mig in, då den lilla snö vi har tinat och frusit om vartannat. Med lite lagom våld fick jag dörrarna att glida upp.
Taket har ett tunt snötäcke. En del fönster har vacker rimfrost.
Blicken dras till persikoträdet. Hm, spännande med knopparna!
Höstens växtrea orsakade några inköp av gräs. De blev tillfälligt planterade i växthuset. Den här är nog den som heter 'Transparent'Väl ute igen ser jag att solen når växthusets tak. Tiden ökar för varje dag, det är snart en vecka sedan det vände ju.
När huset åter är tomt är det dags för mig att titta igenom Sta fröförmedlingslista. Sedan har jag över 30 osedda avsnitt av Gardener´s World  från 2017 att plöja igenom.
Har börjat sticka smått, alla barnbarn får syskon nästa år!

Ha en härlig avslutning på året alla!
/Anette

5 kommentarer:

 1. Vilken vacker rimfrostbild :) Hos mig är plusgrader sen många dar tillbaka så ev dörrar går lätt att öppna. Och det känns lite konstigt men hela fröbeställningen gjorde jag för ett tag sedan. Istället sorterar jag bilder. Spännande med persikoträdet - hoppas du får vacker blomning så småningom.

  God Fortsättning! Carina

  SvaraRadera
 2. Vackert. Första bilden med vallmokapslar är urläcker.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Jättefint. Ja så gott som all tid ägnas åt familjen dessa dagar. Förstår att du ser fram emot flera barnbarn.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År önskar jag dig. Carita

  SvaraRadera
 5. Går också ut i växthuset lite då och då.Bara för att påminna mig om kommande tider.Först kommer ljuset och sedan våren vartefter..
  Men först ETT GOTT NYTT ÅR.

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!