torsdag 20 juni 2013

Pionexplosion

De laddar upp. Imorgon eller i övermorgon sker en explosion här i trädgården som aldrig skådats.
Pionerna knoppas och slår ut som aldrig förr.


Först en ännu okänd skönhet, sedan den fantastiske 'Duchesse de Nemours', knoppen ska bli 'Jan van Leeuwen'.

Nu blommar också herrgårdspionen, fyllda bergspionen, "Lappviks mörka", röd bondpion, 'Lady Alexandra Duff', 'Buckeye Belle' och 'Nymphe''.
Praktiskt taget överallt i trädgården är det ännu fler som knoppas och är sprickfärdiga. Jag som planerat att pionblomningen ska vara lång. Få se hur länge den egentligen blir.

Annat som märks i trädgården är området vid glanskörsbäret. Särskilt i motljus.

Förberedelser för morgondagens festligheter har förberetts. Som ett brev på posten (DHL) kom några jäskorgar idag. Snabb leverans, bra pris och bra produkt för ändamålet. Jag behöver dem imorgon fm till brödet jag bakar. 18-timmarsbrödet har sin egen tidplanering.


Tidningen "The English Garden" blir jag inte klok på. Av och till har jag prenumererat. Ofta med strul. Uteblivna nummer....ibland dubbla nummer då jag klagat...
Eftersom den är ändå är en så stor inspirationskälla för mig och utformingen av den här trädgården pågår en ny prenumeration. Nu har det varit mycket annat som sysselsatt mig ändå så jag reagerade inte så mycket för tre dagar sedan då ett nytt nummer kom. Tänkte spara den till semestern om en vecka.
Så igår kom en till utgåva.
Måste kika närmre....
: May 2013
Tre dagar tidigare kom : June 2013.
Ingen ordning på allting som Pippi sa.

Glad midsommar alla!

/Anette3 kommentarer:

 1. Så fina pioner!!!
  Ha en underbar midsommar!!

  SvaraRadera
 2. Nu är det högsäsong för pionerna:) Här blommar de till höger och vänster och doften är ljuvlig:) Ha en fin midsommar/Monne

  SvaraRadera
 3. Mmmm ... visst är det underbart med pioner. Mina är senare än dina, bara knoppar ännu. Men om ett par veckor exploderar det nog. 18-timmars-brödet låter spännande och det var ju bra ändå att du fick The English Garden ... även om det inte verkar var någon ordning alls på den.

  Ha nu en riktigt fin midsommar :)

  /Anita

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!