tisdag 11 juni 2013

Pion nr 9

Den nionde att slå ut är en frösådd småblommig buskpion, Paeonia delavayi. Såddes 2008. Minimal storlek på blomman om man jämför med de andra buskpionerna här. Jag är helt nöjd med denna. Plantorna står i pallkrage i avvaktan på blomning, nu vet jag hur den ser ut, det som händer är att den blir högre. Måste ta det i beräkningen vid val av plats.

Femte pionen att blomma var de fyllda bergspionerna. Här finns gott om sådana. I år inte så rikblommande. Stadiga stjälkar.

Den ska bort. Fel färg. (Bra bild, visst blev det lyckat med den blå stolen i bakgrunden)

Snygga blad. Som jag gillar dessa...det är den helbladiga klematisen som ännu gömmer sina knoppar.

En ny Corydalis verkar börja sitt liv. Corydalis capitata, sådd vecka 27 med pinfärska frön.

Det absolut sista inlägget i "Dagens bästa bild" hade bilder på helgens bröllopsfirande i Visby. Paret gick in till "Gotländsk brudmarsch", spelat av en ensam speleman. Ljudet, tillsammans med de två i ruinen blev så stämningsfullt. (45 minuter senare var det någon annan som steg in till samma melodi, i ett annat bröllop).
 I buketten hade bruden prästkragar (Skåne) och murgröna (Gotland). Det var dukat med liljekonvaljer (Gästrikland). Murgröna prydde också bl a tårtan.
 
 Naturligtvis var släktens yngste med på festligheterna. Nu kan han le. 8 veckor gammal.
Välkommen mina nya följare!
/Anette

1 kommentar:

  1. Knappt jag kan skriva inlägget. Blicken vandrar hela tiden till din bild på släktens yngste. Så otroligt söt han är där han ligger och skiner som en sol.

    Det jag egentligen tänkte säga är att nu har jag uppdaterat min bloggroll med länken till din nya blogg. Vilken fantastisk akvarell du har valt som header förresten.

    Hoppas du får en fin helg!
    /Anita

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!