Surdegsbröd nummer ett blev gott, om än väldigt platt och ganska degigt på sina ställen.
Surdegsbröd nummer två ser finare ut, känns lätt, doftar bättre än det första och strax ska den avsmakas.
Har länge bakat andra långjästa bröd, detta är början på surdegsbakandet för min del. Det finns utrymme för förbättringar, med fler försök ska jag närma mig målet.
Jag inspireras av sonhustruns goda bröd, av
http://paindemartin.se/
och av goda bröd hos t ex
http://www.brodleva.se/.
Det sista ett lokalt bageri som vi stoppade till hos under en tur i omgivningen. Vi lunchade då på restaurangen vid
http://stabergsbarocktradgard.com/wordpress/.
God fortsättning på denna julidag alla.
Alldeles särskilt till vårt eget födelsedagsbarn, den yngre av favoritsönerna som nu är hemma på Gotland igen med sin fru!
/Anette
Det där med att baka med surdeg har jag inte fallit för även om jag tycker att bröden är goda.
SvaraRaderaHa det gott du med
Kram Meta
Det ser väldigt gott ut måste jag säga, det här med bakning är dock inte min grej så jag köper mitt bröd istället:) Har förälskat mig i ett surdegsbröd med äpplebitar i som är helt beroendeframkallande:) Ha det gott/Monne
SvaraRadera