torsdag 12 januari 2017

Min favorit


Omöjligt uppdrag. Fredagens tema på "Blommig fredag" är just Min favorit.

Favoriterna avlöser varandra.

Först snödropparna. Så efterlängtade och så välkomna.

Sedan blåsipporna förstås...lagom till min födelsedag kan de börja. Förr fick jag alltid blåsippor av mormor när jag fyllde.
..och narcisserna...


...och allt annat som gror (kanske inte ogräsen då)


...och allt som knoppas

Favoriter slår ut varje dag, jag har många olika pioner, rosor och klematis för att inte nämna flera hundra perenner som blommar hela långa säsongen.

Andra som letat efter sina favoriter:
http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/

Livet som pensionär rullar på, den här veckan har jag gjort massor. Så gott som varje morgon startar med en promenad. Tycker inte det är så värst roligt att gå, gillar mer att cykla, men cykeln är insnöad.
En sak som legat efter länge är att stoppa strumpor och sockor. Litet bidrag till världens hållbarhet. Fler som sysslar med det?
Läst några böcker (Den asiatiska köksträdgården/Sutip Austad , Tiden läker inga sår/Tilde de Paula Eby, Elena Ferrante/Min fantastiska väninna). Beställt några nya på biblioteket. Läser just nu "I trädgårdsmästaren spår".
Det jag inte hunnit är att komma ikapp med ett halvt års "The English Garden". En favorittidning, som jag fått prioritera bort. Endera  dagen vill jag börja bläddra och njuta av bilder och artiklar.

Igår kväll kollade vi på det första avsnittet av "Samtidigt i Hofors". Torsåker  där vi bor är ju lite av Hofors framsida. Kul att se och givetvis ska de tre följande avsnitten ses. I en scen i slutet av programmet var de bara 100 meter härifrån!

Ha en skön helg alla!
/Anette


21 kommentarer:

 1. Det är ju omöjligt att välja bara en favorit.Man har ganska många olika tider på året.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Riktigt svårt att välja endast en favorit:) Underbara bilder som visar vad som komma skall.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Brottas fortfarande med veckans tema, tycker som du att det är stört omöjligt att välja EN favorit!
  Välkommen i pensionärsgänget! Om du inte har läst Trädens hemliga liv av Peter Wohlleben så rekommenderar jag den varmt!
  Önskar dig en trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köar sedan länge. Snart får jag sms:et från biblioteket att den kommit in.

   Radera
 4. Det är ju helt omöjligt att välja , nästan alla växter är ju favoriter, fast kanske vid olika tillfällen. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 5. Verkar vara ett genomgående problem, att välja...
  Och visst är det svårt. Alla växter känns ju som favorit vartefter de dyker upp i trädgården.

  Låter som du lever ett behagligt liv som pensionär :)
  Visst lappas och lagas det en del här med men strumpor av idag är av så dålig kvalitet så det känns inte som någon större idé att ens försöka laga dem. Men raggsockor, absolut.

  Trevlig helg!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 6. Frågan om vilka blommor som är mina favoriter är helt omöjlig att svara på för varje månad har ju sina älsklingar :) Dagliljorna ligger ju mig varmt om hjärtat men jag kan inte välja en bestämd favorit inom det släktet :) Stoppa raggsockor gör jag men inte tunnare strumpor. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Jag har också svårt att välja en favorit. För mig ändras det också. Ibland träffar man på en växt man aldrig sett tidigare som blir en ny favorit. Jag är också mycket svag för snödroppar, pioner och dagliljor. Jag har börjat intressera mig mera för vanliga liljor det senaste året.... Vi i föreningen skall göra ett gemensamt inköp i år.
  /Cristina

  SvaraRadera
 8. Visst är det svårt att välja. Som du skriver så avlöser favoriterna varandra under hela säsongen. Men om jag skulle välja en favorit i min trädgård så är jag nog så knasig att jag skulle välja min lind. För insekterna som bor där, för fåglarna som lever där, för svalkan under heta dagar och för att det är ett stort träd som inte går att ersätta under flera mansåldrar. Ska också ställa mig i kö för trädens hemliga liv. När jag såg din bild på snödropparna satte längtat efter våren in rejält.
  Allt gott!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Visst är det underbart att vara pensionär, iaf om man är en "gardener" för då har man alltid nåt kul att göra. På vintern t.ex. får man många idéer och det är så kul att planera - även om inte alla idéer blir av!
  Välja en enda favorit går jättebra, men fråga mig i morgon så kanske jag har en helt annan! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Svårt att välja bort någon, så det är ok att ha många favoriter. Snart får vi se dem alla igen.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 11. Ja, det umulig å bare velge en! Mange fine du viser, og blåveisene er alltid favoritt hos meg også. God helg!

  SvaraRadera
 12. Jag håller med - visst är det svårt att välja. För min del har jag många favoriter, men en av de allra främsta är sparrisen. SÅ lyxig och fantastisk. :-)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 13. Så läcker bild på blåsipporna i olika färger och nyanser.
  //Helene

  SvaraRadera
 14. Mmmm... en favorit går inte att välja. Dina härliga bilder visar så väl varför.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 15. Du har inga problem att sysselsätta dig som pensionär ser jag. Har inte tittat på Hofors-serien, känns lite för nära, eller kändes inte lockande på trailern.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Akkurat sånn er det, hele sommersesongen! Bare å glede seg :)
  God helg!

  SvaraRadera
 17. Förstår att du har Blåsippor som en av Dina favoriter för de är ju underbara.Även jag är statligt anställd sedan en tid tillbaka jag brukar säga att jag har evig semester och jag njuter av det, jag gör vad som faller mig in när jag vill och hur jag vill.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 18. Visst är det svårt att välja, så gott som omöjligt men snödroppar kan man inte vara utan;-)
  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 19. Undrar om det är någon som klarat av att bara välja en enda favorit? Det är ju omöjligt! Tror att vi alla längtar efter snödropparna just nu!
  Blåsippan är väl urtypen för en blomma? Jag menar, säg "rita en blomma" och jag tror att alla ritar något som liknar en blåsippa - om man inte får tänka efter en stund förstås.

  Det låter trevligt att läsa böcker, visst är biblioteket en guldgruva - tackolov för att det dessutom går att köa för böcker!

  SvaraRadera
 20. Hehhee! Du har ställts inför samma dilemma som vi andra. Hur kan odlaren säga att en är favoriten? Det är som att välja bland barnen = omöjligt. Men, skulle jag under dödshot tvingas att välja bland de du visar så tror jag att blåsippan skulle vinna :-)

  Ha det prima!
  /Anja

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!