tisdag 31 januari 2017

Över 50 år sedan

Innan skolorna, utbildningar och jobben, det var senast jag var ledig en januarimånad. Minns inte hur det var då.

I år har jag kunnat välja på så mycket. Inget för att jag måste göra det då och då just för att det då finns tid utan bara för att det är då jag vill. Vilken skillnad det är!
Har valt morgonpromenader, bokläsning (nu Ferrantes andra bok) och mängder med sådder. Har ovanligt god ordning på dem, kan det bero på ledigheten...några ska vara inne ett par dagar andra ska vara inne längre innan de ska ut i kyla. Några har andra krav. Det tar tid att ta reda på hur de vill ha det. Använder nätet, böcker och frökataloger, och en del egen erfarenhet också. Är precis klar med januaris sista.
Sedan är resten sorterade i början av februari, slutet av februari osv.

Fågelräkningen blev enkel, sparsamt med individer visade sig. Med den milda vintern hittar de mat lättare än vanligt.

Gjorde något ovanligt för mig. Har inte prioriterat det tidigare bara...att ta in lite kvistar med knopp. Snabbt börjar forsythian växa.
Spanade på ett av snödroppsställena, där visar sig liv. Hej hopp så glad jag blir av detta lilla!
Jag lyssnar ofta på radio, P4plus. Massor av härlig musik som jag inte hört på länge. Rekommenderas!

Ha en bra avslutning på januari alla!
/Anette

4 kommentarer:

 1. Flotte bilder! Flotte greiner med nye skudd. Våren kommer nok tidlig i år :)

  SvaraRadera
 2. Nej i år var det inte lika stor aktivitet som vanligt bland fåglarna. Men jag skrapade ihop en del individer och rapporterade dom igår. Har skrivit ett inlägg om det, gör det varje år, det är så roligt att ha och gå tillbaka till. Vilken vann hos dig? Hos mig blev det en oväntad vinnare, skatan. Hela 15 st stormade in igår morse och slog gulsparven som jag trodde skulle vinna men bara slutade som tvåa med 12 individer. Men alltid kommer det någon ny art på besök i trädgården. I år var det gråsiskan.

  Ha en skön tisdag kväll!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. Attans, jag missade att rapportera fåglarna i år :( Jag har inte lika många sådder att hålla reda på så i går sådde jag bäckanemon, resten (ettåringar) ska jag så i slutet av februari :)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Just det! Driva lite kvistar inomhus! Det ska jag göra idag.
  Annars är det väl en rätt "upphetsande" känsla att få rå över sin tid som man vill...man kan s. a. s. välja sina stressfaktorer själv ;-))!

  Ha det gott
  /Anja

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!