lördag 27 december 2014

Solbacken: Buskagen (14/18)

Två områden med buskar och träd har koncentrerats åt väster. Strax innan för en nyanlagd thujahäck. Med den i ryggen och rosengården till höger om mig har jag tagit den första bilden.
På våren står hängsälgen 'Kilmarnock' och flera olikfärgade smällspireor för färgen. Sommartid är det mesta grönt. 'Amber Beauty' är en smällspirea jag är väldigt förtjust i, fin hela säsongen.
I det första området växer även bergkörsbär, ginnalalönn 'Hot Wings', småblommig hästkastanj, hängkaragan, silverpäron, blodfläder och schersminros. 
Hösten är här färggrann, precis som det var tänkt och nu med smaragdthujorna som vägg blev det ännu bättre.

Det andra buskaget ligger på andra sidan äppelträden, kallas "Lilla skogen". Än är det en väldigt liten skog, pöompö växer den till sig.
Här är det också mycket färger. Blodplommonet i mörkt, det silvriga är några havtorsplantor, som kommer att ge bär nästa år. Kan se det på knoppningen. Några formklippta småspireor i kanten tillåts inte blomma, för jag gillar inte deras rosa knippen i sammanhanget.
Lönnen är den vitbrokiga 'Drummondi'.
En som är svår att få på bild är den flikbladiga klibbalen, den är ett riktigt favoritträd, bladen liknar ornäsbjörkens.
Som sig bör finns det även lite blåbär här i skogen.


/Anette

1 kommentar:

  1. Det är ett pysslande med växter om man ska få till det hela året som man tänkt sig. Flytta prova och känna efter. För min del har jag ju en liten plätt att fixa på. Det tar tid men så småningom ska det nog bli bra även där.
    Ha det så gott hos dig i väntan på våren
    Kram Meta

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!