söndag 7 december 2014

Solbacken: Körsbärslunden (8/18)

Så här ser det ut när man kommer in via den södra infarten. En lång syrenhäck markerar gräns mot skolmuséet. Lite längre fram öppnar sig ett triangelformat område med några körsbärsträd som är vidunderligt vackra när de visar sina vita blommor. Det går snabbt över, men eftersom äppelblomningen avlöser så gör det inte så mycket.Berättade nyss om pionen från listen strax bredvid grävdes upp. Den föll i många bitar. Snabbt såg jag en möjlighet att gräva upp en del intill vägen in. Där blev de största planterade. Resten hamnade i pallkrage. Undan för undan har de i sin tur fått nya ägare.
Tänkte mig lite skugga här när bladen på träden kommit. Så blev det också, vad som inte riktigt stämde för skuggväxterna var att det är trädgårdens torraste del. Lite därför startade jag upp "Skuggrabatten" mittemot, på andra sidan grusinfarten.
Nåväl, allt trivs inte så bra. Tankeverksamhet pågår...
I kanten av en av de små områdena som är uppgrävda finns många av mina blåsippor. Där finns de vita, rosa och violetta. Alla enkla. Blå blåsippor och den fyllda har jag på andra ställen. Tanken med detta var att försöka få fram nya och det har lyckats bra. Har massor med småplantor som det ska bli spännande att se vilka färger de blommar med.

/Anette

7 kommentarer:

 1. Fint hus skall ha fint namn. Ohh vad ljuvligt med vårblommor!
  Kul att du tittade in hos mig.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Nu fick jag nåt att tänka på. Kanske behöver plantera om mina sippor till våren och styra upp korsningarna lite. Ursöta sorter du har.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Du milde vad vackra vårbilder, nu blev jag riktigt vårnödig:) Snart, snart är vi där igen och kan få njuta av allt ljuvligt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. De krämfärgade innan den dubbla vitsippan - vad är det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den heter blek klocklilja, Fritillaria pallidiflora. Fanns i stora perennrabatten, men jag flyttade knölarna.

   Radera
  2. Fritillarior fastnar jag alltid för:)

   Radera
 5. Har gjort likadant med mina sippor efter tips från dig. Ännu har ingen frösådd blommat men till våren kanske.. :)

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!