tisdag 1 april 2014

Överraskningar

Först dagens största överraskning. Det var när jag fick syn på svavelpionskottet. Jo, nog visste jag att den var planterad, men när den inte visat sig på ett par säsonger så trodde jag det var kört. Här är den livs levande. Blommar knappast i år. Väntar väl då.

Överraskande var också att  med dagens iskyla, lätta snöfall i minne så blommar bollvivan. Premiär. Svårt att få den rätta röda färgen.

Gullflockan har sin bästa tid nu. Det här är den vanliga, någonstans har jag planterat ner den variegerade 'Thor'. Undrar bara var...

Började kolla bladutspring. Gav belöning trots att alla nätter är under minusstrecket. Här är havtornet, har tre plantor.

En av de olika smällspireorna. Första bladet mörkt av frosten.

Nästa smällspirea har också mött frosten.

Med de senaste svala dagarna har blåsippsblomningen har stått still.

I höstas blev vitlöksplanteringen totalt bortglömd, imorse blev de nyinköpta klyftorna nerstoppade i jorden. En sort som heter 'White', första försöket med den liksom med vårplantering av vitlök.

Ha en skön aprilstart alla.

/Anette

5 kommentarer:

 1. Vad härligt att svavelpionen kommer :) Man blir så himla lycklig när det man tror varit dött i själva verket legat och bidat sin tid:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilken lycka, man skall aldrig ge upp. ser du. Lite kyla kan vi ha då blir våren lååång, det gillar jag, Var i trakterna men hann inte med allt vi skulle göra ändå, så det blev inget besök hos dig.
  Ha en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Ja, men visst är det helt underbart när växter man trodde hade gått hädan visar sig. Jag vet precis hur den lyckokänslan känns:-))!
  Vad bra att det inte bara är jag som undrar var någonstans en speciell växt planterades....;-)!/Anja

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det är att göra fynd. För mig är det fler påskliljor som kommer som jag trodde var döda. Kan det bero på den torra och varma sommaren. Pioner är tydligen lite "luriga", de ser döda ut och helt plötsligt finns de.
  Sommar Torsåkersbon Cristina

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder!

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!