söndag 20 april 2014

Utsökt påskgodis

Några Trillium luteum som jag dömt ut vid inköpet, de var mest en slibbig gegga faktiskt. De har kommit igång och en av dem har en knopp.
Här är det dock Trillium sessile som verkligen visar upp sig. Snygga blad och knopp.

En del tulpaner är läckrast enbart på utsidan, andra på insidan. De här duger på båda sidorna. En Kaufmannia vid namn 'Ice Stick'. Kommer troget varje år. Förökar sig sakta.

Rabarberpremiär 19 april. Undrar om det någonsin varit så tidigt? 272 gram räckte gott till paj för två.

En av lungörterna, 'David Ward'. Han ska ha varit trädgårdsmästare hos Beth Chatto. Trivsam med lite ovanligare färg på blommorna, fina blad dessutom. Har snabbt blivit större.

Premiär för denna fågel som flög över huset häromdagen. Jag kände inte igen den, har fått expertishjälp som säger att det är en fjällvråk.

Har pysslat med lagom trädgårdsarbete under denna varma dag. Det innebar flytt av ett litet körsbärsträd, plantering på ny plats och plantering av ett nytt ('Huvimaja') på den gamla platsen.
Samlat ihop alla olika praktvallmo på ett ställe. Kanske skulle jag slängt dem, men det var ju de blommorna som intresserade lille Alve första sommar...
Dessutom assisterat med släktforskningsuppgifter till nära släktingar, så de visste vilka byar de skulle söka upp under en resa långt härifrån.
Tog cykeln runt i våra byar för att lämna ut nya naturskyddsföreningsprogrammet.

Ha en skön avslutning på påskhelgen alla!
/Anette

3 kommentarer:

 1. Åh, rabarberpaj, så gott. Jag får vänta lite till, men det växer så jag har hopp om att det blir en paj eller två i alla fall.
  Så fina vårblommor du visar på din blogg!

  SvaraRadera
 2. Jag har också skördat rabarber dag. Verkligen tidigt i år, annars brukar det vara lagom med första skörden till Valborg i bästa fall. Må så gott i solen!

  SvaraRadera
 3. Vilka otroligt söta tulpaner! Här växer rabarberna som galningar, får nog ta och göra en paj snart:) Vilken vacker fågel, har jag aldrig sett. Här är åkrarna just nu fyllda av grågäss, ett vårtecken det också:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!