lördag 26 april 2014

I bakgrunden

Rödhaken underhöll i bakgrunden när jag preparerade för häckplanteringen.

Veckans stora jobb är klart. 10 meter med smaragdgröna tujor. I den första etappen. I år blir det ytterligare cirka tre meter som kommer att ersättas av dessa grönsaker. Nu är de 110-120 cm höga. Med tiden ska de bli en vägg.
Som alltid vid plantering slår det mig att tiden för själva jobbet att plantera är så fnuttigt kort jämfört med förberedelserna.

Redan nu syns de olika smällspireorna så mycket tydligare med den nya bakgrunden. Det här är 'Amber Beauty'. Intill växer både den vanliga mörka och en ljusgrön.

Massor av sådder gror. Dessa helt på egen hand. Det är nog krolliljor som härjar fritt och skulle kunna överta trädgården om de bara fick.

Som sällskap till de bleka klockliljorna växer de här små ljuvliga violerna. Viola jooi.

De fyllda blodörtens blommor brukar vara de snabbaste att blomma över. Minst en dag till kommer jag att kunna njuta av dem.

Småjulrosor. Fröbyte med Marit i Norge. Hoppas de jag skickade till henne också visar sina hjärtblad.

Imorgon väntar mera trädgårdssysslor. Det finns lite kvar att göra;)))

Välkommen Fru Åberg i Lågbo! Kul att du hittat tillbaks.

Ha en skön lördagskväll alla!
/Anette

2 kommentarer:

  1. Vad härligt det är hos dig. Det går bara lite för fort tycker jag hinner knappt njuta av vårlökarna förrän det kommer andra blommor i landen..
    Ha en fin söndag
    kram Meta

    SvaraRadera
  2. Vilken fin grön vägg du kommer att få när alla tujor är på plats! Jo förberedelserna tar oftast mycket längre tid att göra:) Jag längtar ut i trädgården i det fina vädret men har drabbats av ännu en luftrörskatarr, lite feber på det och jag är däckad:( orkade gå en runda runt huset i går innan jag fick gå in o lägga mig igen:( Men men, hoppas att det snart går över. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!