onsdag 9 april 2014

Tre överraskningar

Andra tulpanen 2014, redan nu. Den gladaste tulpanen jag vet, en näckrostulpan 'Ancilla'. Första bekantskapen med den här gjorde jag för 6 år sedan. Det var "Birgitta i Hensmåla" på Allt om trädgårds trädgårdsforum som med en bild på just dessa tulpaner firade mig på min 50-årsdag. När jag så råkade på lökar fanns den i minnet och köpet var gjort.

Nyligen fångade mina ögon en svavelpion som försvunnit. Nu har kompisen intill visat sig. Lika välkommen förstås.

Samlingen av Fritillaria acmopetala ser väl trång ut. Ett par av de större kommer säkert med blommor i sommar, småttingarna behöver plats att växa. Att de små var så många var oväntat.

Idag hann jag med att kolla runt i trädgården. Varmt klädd, för vinden var annars väl kylig. Det var fler upptäckter som gjordes. Skulle behöva ta väck maskrosorna (ännu bara bladrosetter) som finns, åtminstone de i rabatterna. Kanske imorgon då arbetsdagen slutar tidigt.

Välkommen till min blogg "rose".

Ha en härlig onsdagskväll alla!
/Anette

4 kommentarer:

 1. Härliga överraskningar. Tulpanen ger verkligen mersmak! Hoppas att du inte har besvär av rådjur. Jag får hägna in mina tulpaner, annars blir de uppätna.

  SvaraRadera
 2. Det är så roligt att gå en runda och bli lycklig över alla överraskningar som dyker upp. I morgon blir det nog heldag på kolonin med målning och letande efter nya uppstickare.
  Önskar dig en fin torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker tulpan! Skulle så gärna vilja ha massa tulpaner men det är ingen idé här med alla rådjur som käkar upp rubb o stubb:( Men visst är det härligt att gå runt i trädgården och hitta både det ena och det andra som kommer upp nu :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Fin tulpan! Här är en del redan överblommade, men vissa har nyss kommit ut. Ha en fin helg!

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!