söndag 27 april 2014

Nya kvadratmeter

Plötsligt blev det mer att göra. I och med att vi flyttade komposten blev det en tom yta. Det är området nedanför skuggrabatten, 6,5 kvadratmeter.
Visserligen står ännu flädern, men den har jag trott skulle dö i flera år. Efter blomningen kommer jag att ta bort den.

Återstår att bestämma mer hur pallkragekanterna ska vinklas. De ska förankras, målas, insidan ska få skydd. Jord på plats och sedan det roliga med att välja växter. Lite speciellt att tänka på är att läget är nog det kallaste i trädgården. Skuggväxter blir det. Finns en hel del att välja på i mitt lager.

Narcissblomningen har kommit igång ordentligt. Här är en del av magnoliarabatten. Där trängs många lökväxter. Dessutom en massa vanliga vitsippor som är hopplösa att få bukt med.

Trångt för 'Robinsoniana' med tre blommor, med de vanliga helt nära blir det svårt att rensa bort rätt.
Har befriat tre pioner och klematisarna addisonii och viorna från tovsippor. Det blev många liter rens. Efter det var jag så nöjd.
Ett jordgubbsland modell mindre, blev det i en annan pallkrage.
Sparrisrabatten är den enda jag är färdig med, rensat och gödslat. Bara att fortsätta, för här ska vara snyggt 15 maj när det är lokala trädgårdsföreningen som kommer. Hoppas bara narcisserna håller tills dess!

Ha en härlig avslutning på april alla!
/Anette

2 kommentarer:

  1. men oj vad du jobbar på , kul att få visa det man jobbat med Lycka till med dina visningsdagar.
    Ha en fin vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med nya odlingsytor:) Klart att du måste ha ett litet jordgubbsland när lille Alve kommer och hälsar på:) Ser så fint ut redan så dina besökare lär inte bli besvikna när de kommer:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!