måndag 30 mars 2015

Mer eller mindre brådska

Buskpionerna har bråttom. Om två månader blommar de.
I den del av stora perennrabatten som kallas flyttlådan, där står 5-6 stycken. Ett par finns i själva rabatten också. De flesta är vita med mer eller mindre stora mörka fläckar, ett par av dem är rosa med fläckar vid blombasen de också.
Såddes 2002-2004, de börjar komma in i tonåren några av dem. Höjd upp till 160 cm.

Mycket mindre är gullflockan (Hacquetia epipactis) intill det gulgröna gräset. Kommer från Hannelotte Kindlund i Övertänger som jag besökte ett par gånger för några år sedan. Ett par stycken närmast stenen upptill har börjat slå ut.

Undrar om detta skulle kunna vara den ungerska tandroten? Ser ut att vara redo att blomma ut vilken dag som helst. Troligen är den frösådd av mig, men jag är faktiskt inte helt säker. Köper sällan plantor, sår ju så mycket mera!

+3, regn här, det kan bara bli bättre...
Ha en skön start på påskveckan alla!

/Anette

7 kommentarer:

 1. Godt å se at det spirer. Jeg kjenner ikke planten på det nederste bildet, men den ser ut til å få en nydelig farge :-)

  SvaraRadera
 2. ja du hade regn hela vägen från Tyresö till Jönköping idag. Nu är jag så nyfiken på hur långt det kommit på kolonin får bli en månadsbild i morgon-
  Härligt att det spirar så fint hos dig
  Ha en fin och skön vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Kul med "egna" buskpioner :) Det är underbart att gå en runda i trädgården nu (den del som är vårklar vill säga :)) det poppar upp både det ena o andra hela tiden :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vi har kommit ungefär lika långt här men nu har nog allt stannat av lite på grund av att det är så Kyligt. Ha en fin påskhelg. Carita

  SvaraRadera
 5. Alltså det känns som om våren ligger flera veckor före hos dig. För en månad sen tyckte jag att det var vi som låg före men nu har det stannat av helt. Gör inget alls tycker jag. Då får man passa på att njuta i lugn och ro. Dina små blåsippor som jag fick för ett par år sedan växer. Nästa vår kanske de är tillräckligt stora för att blomma de också.
  Kram och glad påsk!

  SvaraRadera
 6. Ser spännande ut i rabatterna.
  Ha det så gott i påsk
  Anette

  SvaraRadera
 7. Så morsomt at du fikk til å ta bilde av haloen! Det ser ut som det også er en liten luftspeiling i toppen av treet?

  Ha en fin påske! :)

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!