lördag 28 mars 2015

I min blåsippsbacke

De börjar visa upp sig, mina blåsippor. Först ut var den ungerska. Nu är det varianter på den vanliga blåsippan som passade på att visa upp sig eftersom det blev en solig dag. 
En är mer rosa, en mer blå i kanterna.Fyndjulros från förra året. De två andra utförsäljningsexemplaren visar tecken på trivsel de också.

Primulorna är särskilt välkomna. De här är Primula farinosa. Snygga som de är men de ska nog få lite blommor vart det lider.
För några decennier sedan växte den vilt här i Torsåker. Vore häftigt att om man någon gång fick se den igen i naturen.

Här kommer är en alldeles speciellt välkommen godbit, eller egentligen tre stycken för mig som snöat in på narcisser. 'Bath´s Flame'. En snygging med anor. En av ett par nya för vårens narcissblomning här på gården.

Fler som visar sin helgglädje, även om morgondagen här blir kylig: http://vivishagerom.blogspot.se/2015/03/helgegleder-104.html
Ha en skön sista helg i mars alla!
/Anette

6 kommentarer:

 1. Oj oj oj vilka blåsippor! finns nog inga vårblommor som mitt hjärta bankar så för som just dem :) Primulan såg spännande ut i sin form, hoppas du visar bilder på blommorna senare :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Oj den har jag tittat på ett tag, Bath's Flame är så fin. Här är nämligen en till som älskar narcisser. Var ute i blåsippsbacken idag men inbillar mig att alla de fina variationerna var borta. Hoppas verkligen att dem bara är lite senare för annars har någon grävt i naturreservatet.

  Ha en skön helg! Carina

  SvaraRadera
 3. Underbara blåsippor!
  Narcisser för mig var tidigare rätt ointressanta... men så köptes lökar från Holland och då upptäckte jag alla dessa variationer och skönheter. Bildgooglade på Bath's Flame - Vacker!
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Nydelige bilder som forteller om våren! Her har vi hatt snø, så krokusen ble ødelagt, men blåveisen klarte seg fint da. Ha en strålende søndag!

  SvaraRadera
 5. Såå snygga blåsippor, såna skulle jag inte säga nej till om något liknande dyker upp någonstans på en växtmarknad t ex.
  Ha en fin dag. Carita.

  SvaraRadera
 6. Hei
  Så koselig at du ville være med å dele din helgeglede.
  Ser at våren har kommet til deg, og jeg kjenner at jeg blir litt misunnelig. Her i hagen min er det altfor mye snø enda, og sist uke så kom jo kongvinter på besøk igjen.
  Håper påskesole tiner den fort, slik at jeg kan lete etter vårtegn. Ønsker deg en fin påske.

  Klem Vivi

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!