tisdag 21 mars 2017

Framgångs- och bakslagsmånad

Börjar och slutar med de positiva händelserna. Tråkigheterna kommer i mitten av inlägget.
Mars bjuder på överraskningar. Eller sådderna för att vara mer precis.
Har sått i omgångar i vinter. Mycket står ute. Annat börjar gro.Den översta är ett ogräs som kommit upp i en sådd. Ser lite förvånad ut om man kollar bilden ordentligt.
I den andra gror ett passionfruktfrö som jag plockade för nio år sedan. Makalöst goda gula passionsfrukter (Maracuja). Det var på en resa till Venezuela. Har flera gånger sått av fröerna, det tog sig det första året men sedan inte förrän nu.
Den lilla på tredje bilden blir en överraskning. En daglilja 'Backdraft' som korsats, får se om några år vad det blir av den där.
Längst ner gror det bland miniauberginen och Robinia pseudoacacia. Inte alls härdig här. Kanske växthuset är klart till vintern så den får en vettig chans till överlevnad. varför har jag sått den? Jo, måste ju prova!
Flera bakslag den senaste veckan gör att växterna får kämpa. De sluter sina blommor eller böjer sig ner. Andra väntar på att få spricka fram.

En låda med en mängd plantor. Dags för omskolning för olika paprikor och chilisar. Det svåra blir att få plats med dem under lysrören. Fram tills idag var det inget problem.

Ha en fin fortsättning på veckan alla!
/Anette

3 kommentarer:

 1. Herlige knopper hos deg! Snart er alt i gang :)

  SvaraRadera
 2. Det är kul att testa olika fröer men inte så kul att få mer snö :( Hoppas att det nu är slut med det vita och att våren kan komma med full kraft :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Många intressanta sådder hos dig!
  Tufft nu för det som börjat blomma, många minusgrader om nätterna och gassande sol dagtid. Det är mars...
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!