onsdag 29 mars 2017

En okänd

En backsippa av något slag. Egen sådd, men just vid de här finns ingen liten etikett nerstucken i kanten. Dessutom har jag missat att notera i min anteckningsbok när de planterades ut. Nästa steg är att kolla bakåt bland det jag skrivit in om pulsatilla-sådder. Annars är det bara att ge mig till tåls, för de laddar upp med många fler blomknoppar.

Den här har namnet Pulsatilla halleri. Knopparna är lite smalare form och betydligt större än de på första bilden. För första gången ska den blomma!

En som tappert kikar upp mitt i fjolårsplantan är en Gentiana kurroo. Den har heller aldrig blommat tidigare. Att de lever här är plus bara det. Kommer från Himalaya där den är en hotad art.

Första våririsen att slå ut blev den lite bleka men läckra 'Katherine Hodgkin' De vanliga blå har tagit färg men inte mer.
Den sköna värmen pausade och jag har slagit mig till ro inomhus med att så luktärter och läsa en god bok.
/Anette

4 kommentarer:

 1. Älskar Pulsatillornas ludna vackra knoppar :) Så spännande att se hur de första blommorna blir :) Här har det fina vädret också tagit en paus men det är i alla fall plusgrader och jag hoppas det soliga vädret kommer tillbaka snart igen :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Wow! Jag ser verkligen framemot att "höra" mer om din Gentiana!
  Backsippor kan man inte ha för många av!
  Ha det gott
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Spännande med din Pulsatilla. Mina halleri försvann tyvärr. Får beställa fröer igen. Men jag har sett att en del andra har visat sig i rabatten. Underbara små pälsbolllar.

  H det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Dom är ju så fina, backsipporna i sina pälsar. Helt underbara bilder. Ha en fin dag. Carita

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!