onsdag 20 juli 2016

Livat på olika vis

En intensiv barnbarnsvecka har bytts ut mot semesterlunk.
På nya delen  av tomten hittade vi en brunn, Den är grävd och stensatt. Djupet mättes till cirka 5 meter. Vi hade bestämt att skaffa dit en riktig gammeldags pump.Vi hittade den hos Barrolin Byggnadsvård här i Torsåker.
http://www.barrolin.se/

Måste jag skriva att den blev populär;))


Mys med det yngsta barnbarnet, snart 5 månader.
Vi har gått en trädgårdsrunda. Han gillade särskilt pionvallmo och rosor (så bor han ju i rosornas och ruinernas stad också)

Äldsta barnbarnet gillar hallon...gjorde sig ofta turer till det lilla hallonlandet, fem plantor långt. I våras var han med och hämtade dem. Viss hjälp med planteringen hade jag väl kanske inte. Hjälp med vattningen i alla fall.

Jag sparade ju brännässlor som växte i våras när jag såg de var fulla av larver. Sedan veckor tillbaka råder nässelfjärilexplosion här. Kommer jag förbi snabbt kan jag plötsligt vara helt omsvärmad av dem. Det är särskilt de olika stjärnflockorna som tycks vara godis för dem. Här en helt vanlig stjärnflocka.

I våras efter rosbeskärningen trodde jag inte på den blomning som ändå rosorna har och fortsätter bjuda på.Två tvärvägrar, 'Charles de Mills' och 'Orpheline de Juillet'.

Nu blommar 40 olika. Här en av mina mörka gallicarosor.

Dagliljorna har även de börjat komma igång. Det finns fler knoppar än blommor än så länge. En hel del knopp har jag fått tagit bort eftersom de var missformade av dagliljegallmyggan.

Hemerocallis 'Roger Grounds'. en skönhet om man gillar den här ovanligare formen. Jag har flera "spindlar" och andra med mer traditionell form.

Ha en fin fortsättning på sommaren alla!
/Anette

3 kommentarer:

 1. Mina barnbarn är också hemma, en intensiv tid. Så fint med alla fjärilar.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Barnbarn och sommar - kan det bli bättre?
  Viss är det ett rosår i år! Våra blommar som aldrig förr!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Barnbarn är ljuvligt att umgås med, vi har ju privilegiet att ha dem så nära så det blir mer en jämn fördelning mer eller mindre varje dag :) Små barnafötter kan man aldrig se sig mätt på eller hur? :) Vatten + barn = sant :) Just nu är det lilla Ellie snart två år som älskar att vattna krukorna på altanen :)På Sundsby Säteri, där vi var i går och firade Margaretadagen har en butik, Sundsby Byggnadsvård och där har de lite allt möjligt, bl. a en exakt en sådan pump som ni köpt stod jag och beundrade i går :) Den där dagliljegallmyggan är bedrövlig, har också fått slänga mängder av missbildade knoppar :( Hoppas att det är bättre nästa år. 'Roger Grounds' var läcker!Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!