måndag 11 juli 2016

Nedslagen av regnet

Luktgräsfjärilens skydd mot skyfallen blev glasverandan. Hon satt stilla i timmar. Oberörd av mitt fotograferande. Det blev så läckert med reflexen av fjärilen i glasrutan. Utsläppt, nu får hon söka annat skydd.

Imorse kom 8 mm. Under en kort tid på eftermiddagen ytterligare 35 mm. Inte undra på att vattnet fick svårt att hinna sjunka undan. Otroliga mängder vatten på tomten.

Det sjönk undan sakta...
.
...lämnade viss förödelse i den relativt nyanlagda fd skämshörnan

En bra bok jag nyss plöjt igenom. Flera har tipsat om denna och det är bara att fortsätta rekommendera den.
Jag tycker om den mycket via hela det varierade upplägget. Innehållsrik och samtidigt personligt nära. Dagboksanteckningarna fungerar för mig som rena instruktioner. Hur man gör och när! Det är alltid dags för något i trädgården ju.
Jag lånade min på biblioteket men tror det blir att skaffa en egen.
Kanske på plats, det ligger bara 45 minuters resa härifrån.
http://www.knivatradgard.se/

Praktbinkan är lite nerslagen. Går kanske ut och skakar av vattnet. Det skulle hjälpa dem upp.

Lite lutande har de vita fylldblommiga nävorna blivit. Tror den lystrar till namnet 'Laura'. Har dem intill Himalayabjörken där också nävan med de mörka bladen 'Midnight Reiter' växer. Bakom skymtar den kaukasiska elfenbensklockan, de står i en annan rabatt.

Nu råder lugnet före stormen. Snart har vi alla barn, fruar och barnbarn här;)
Därför återgår jag till soffhörnet, medans tid är, fortsätter att läsa.

Ha det så skönt i sommarträdgårdarna alla!
/Anette

5 kommentarer:

 1. Oj då fy vilket väder. vi har också regn och blåst men inte alls så mycket några fina skurar idag. Ska visst bli mer i morgon.
  Ha det gott med alla i huset
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Ikväll har regnet kommit hit, det behövs, är kruttorrt.
  Har också tänkt köpa den boken.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det var virkelig mye vann! Her i Bergen venter vi også på solen, det er bare vått, grått og vissent her nå. Vi får krysse fingrene! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 4. Detta eviga regnande, tänk att det alltid ska vara antingen eller. Total torka i över fem veckor och nu har det regnat i nästan lika många:( Enligt SMHI ska det inte bli bättre framöver heller så det blir väl till att häcka i soffan med en bok :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. oj, oj, synd att regnet kommer så häftigt när det väl kommer. Senaste dagarna har vi haft åska och regnskurar men ändå inte så mycket regn. Vi har haft rätt torrt hela tiden. Det regn vi ändå fått har gjort att växterna klarat sig och jag har inte behövt vattna så mycket. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!