söndag 31 juli 2016

Min sista semester på Gotland

Nyss hemkommen från den underbara ön. Vi har tillbringat dagar på de mest fantastiska ställen, hittat nya pärlor trots alla våra många tidigare besök.
Till exempel blev det en tur ut till Stora Karlsö. Vilket ställe! Förstår att det är ett favoritställe för sonen och hans lilla familj.

Närkontakt vid fågelberget med tordmulorna. Visst doftade det lite speciellt, men i den stunden bryr jag mig inte. En närkontaktsupplevelse som jag kommer att minnas länge.Hört talas om Prunus maheleb? Vejksel är det svenska namnet. Miniatyrplommon.

Nu har jag sett våradonis för första gången. Visserligen inte i blom, det är liksom inte deras tid i slutet av juli.

Detta bör vara en hona av puktörneblåvinge. De är lite variabla. Mycket vacker tycker jag.

En vy vid Asunden, strax öster om Slite. Tittar man mot land ser man cementfabriken, inte alls lika tjusigt.
Här skrämde vi upp ett stort antal vitkindade gäss, som gick ner till vattnet under högljudda protester när vi passerade.

Ett annat smultronställe vi hittade när vi åkte lite fel. Här stannade vi till bra länge.

Sista semestern på Gotland? Jo, dels för att det kommer att dröja innan vi återkommer eftersom sonen med familj flyttar till Skåne efter nära fem år på ön. Dels för att detta var min allra sista långa semester. Nu har jag en handfull strödagar att ta ut under hösten innan det är dags att bli friherrinna och helt rå om min egen tid.
Imorgon börjar somliga jobba för sista gången efter en lång sommarsemester.
Ha en skön avslutning på juli alla!
/Anette

7 kommentarer:

 1. Din rubrik fick sin förklaring. Till Gotland vill man alltid återvända. Besökte Stora Karlsö på tidigt 70-tal tillsammans med min far. Oförglömligt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket ställe alltså! Så nu blir det Skånebesök hädanefter:) Nåja, inget som hindrar att ni besöker Gotland i framtiden också men det är klart mer naturligt att se sig om när man ändå hälsar på familjen. Så du blir snart friherrinna? Då kommer du att resa lite som du vill ju :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Gotland är ju att åka utomlands, det känns som en annan värld och är så vackert. Några gånger har vi varit där också. Ha det fint. CArita

  SvaraRadera
 4. Rubriken på inlägget lät så illavarslande - nu är jag lugnad! Och med tanke på era nya upptäckter var det säkert inte sista gotlandsresan, fantastiska ställen ni har besökt! Får man fråga var den sista drömstranden ligger?
  Välkommen in i pensionärsgänget!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ligger alldeles i närheten av Hideviken, nordost om Slite. Det verkligen kryllar av smultronställen på ön.

   Radera
 5. När ni nu kommer till Skåne på semester, så hoppas jag att vi ses igen! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis. Vi ser båda fram emot att få träffa er igen!
   /Anette

   Radera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!