tisdag 18 november 2014

Solbacken: Övre gräsplätten & rosenhäcken (2/18)

När vi står vid lilla ladans rabatt styr blickarna mot stora perennrabatten som vi har bakom oss. Men det ska bli avslutningen på rundturen i trädgården, så istället drar vi vidare. Går över grus och gräs till den gränsande rosenhäcken.
Här såg jag några uppstickande rosengrenar  genom snötäcket, förutom några skruttiga träd. Brunnen syntes inte, så det var en riktigt bra överraskning när snön tinade bort.
Prickarna visar där träden fanns.


'Minette', 'Blush Damask' är ett par av de ursprungliga. Duktiga på det där med rotskott...


Den här rosen kom fram då jag grävt bort riddarsporren som syns i hörnet på bilden ovan.


Intill 'Finlands vita ros' planterades en honungsros 'Hybrida' och restes en klätternät isatt i sparkmedar. Till höger om denna växer en Kathrin Vidar med isländskt ursprung.Det finns mer i häcken, lätt att fastna i alla detaljer. Apropå det så krävs det planering när tvätten ska hängas upp på strecket (första bilden), för att inget ska rivas sönder av rostaggar, men det är en annan historia;))
På gräset har vi nu den gamla pergolastommen av rostigt material och några sittplatser. Perfekt med kvällssol eller ett dopp i poolen.

Välkommen hit Kerstin Ellenfors, men hu så jobbigt att ha 30 mil till sin trädgård! Ser också nu att du kommenterat i flera "gamla" inlägg!

/Anette

3 kommentarer:

 1. Rosorna är verkligen frodiga Det är kul med det som bara dyker upp så där utan att man har en aning om vad som komma skall. Det finns många fina gamla växter som återkommer om man tar bort och ger ljus och luft till dom
  Ha en fin dag
  kram meta

  SvaraRadera
 2. Så moro at de kommer med rotskudd :-) Jeg elsker roser, kan ikke bli for mye av dem :-)

  SvaraRadera
 3. Många vackra rosor du har, själv är jag ingen rosfantast men njuter av dem hos andra istället:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!