torsdag 26 oktober 2017

Något nytt?


"Förändring" är fredagens tema där många visar och berättar om deras version: http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/
Kollar igenom bilder jag har.
Finns det någon förändring här?

Upplever 2017 med blandade känslor. Mest för att min pappa gick bort i våras, på min födelsedag dessutom. Tiden före, som den då var, tiden efter...
Det stora var att jag kunde välja att sluta jobba. Skulle få "tid". Räckte den? Ja, till mycket, men inte alls allt jag föreställt mig i januari.
Nu först, nästan november har det lugnat ner sig något. Men det går inte längre att göra saker som jag ligger efter med i trädgården, för blött och kletigt.

Förändrades i år:

 • Pergolan
 • Växthuset
 • Växthusrabatten
 • PallkragelandetI och med pallkragelandets förändring gavs nya möjligheter. En lång rabatt med många klematis anlades. Närapå exakt läge för stolpar och uppbyggnad av en  sju meter lång pergola.
Maken fixade till den på nolltid.

Växthuset förstås.
Tog hur mycket tid som helst att montera. Usla beskrivningar.
Till slut står det där och jag kan knappt bärga mig till våren!


Utanför växthuset behöves något insynsskyddande. Det blev den här rabatten. Med träd och buskar förutom perenner och lökar.Pallkragelandet har utgått.
Efter drygt tio år med odling i dem, blev det endast tre lådor (x2 på höjden) kvar. Tycker nog att de höll många år ändå.
Det blev istället grönsaksodling inramat av armeringsnät med bönor och luktärt. Nu är där bara kvar svartkål och tobaksplantor.Redan längtar jag efter alla förändringar som väntas 2018! Återkommer till det.

Ha en skön sista helg i november alla!
/Anette

19 kommentarer:

 1. Beklagar sorgen efter din far.
  Men du har många förändringar i trädgården.Pergolia och ett vackert växthus.Växthus är den förändring som hänt här hos mig.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Så trist med din far, og til og med at han døde på din fødselsdag. Min bestefar døde på min fødselsdag for mange år siden, og det syntes jeg var ekstra trist.
  Så flott pergola og drivhus!

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 3. Beklagar förlusten och delar din sorg, förstår att allt delas upp i ett före och ett efter. Viss tröst har det förmodligen funnits i att arbeta så mycket i trädgården, för där har ni verkligen gjort förändringar! Skönt att ha en karl som kan smälla upp sju meter pergola i ett litet kick, så där!
  Nu får du drömma om kommande växtsäsong i ditt fantastiska växthus.
  Önskar dig en skön helg.

  SvaraRadera
 4. Beklagar förlusten, då stannar tiden upp lite. Men du har fått väldigt mycket gjort ändå i trädgården. Jättefint växthus och den nya rabatten är snygg. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 5. Hej Anette!
  Det var otroligt mycket ni hunnit med, kronan på verket måste vara växthuset, så fint. Rabatten har en trevlig konstruktion, snygg kant och pergolan är fin.
  Beklagar din förlust.
  Kram Marika

  SvaraRadera
 6. Vad tråkigt för Dig att mista din far det är alltid en förlust när man mister någon som står en nära och man måste få tid att sörja det man mist.
  Vilket fint växthus förstår att du längtar tills dess att du får ta det i bruk och så fin form på rabatten fram för växthuset samt snygg pergola ingång.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 7. Wow, vilket fint växthus, grattis! Skönt att det lugnat ner sig lite för dig nu. Dagarna går väldigt fort när man inte jobbar, viktigt att vila också.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Det var verkligen många och stora förändringar och projekt. Förstår att du längtar din din växthus-vår. Tråkigt med förlusten av din far men trädgårdsarbete är en erkänt bra medicin i svåra lägen.
  //Helene

  SvaraRadera
 9. Ett år känns som det går så fort men blickar man tillbaka så inser man att det hinner hända en hel del under ett år. En del rår man själv över, annat inte.
  Vilket fint växthus ni fick till! Precis så vill jag att vårat ska se ut. Jag är särskilt förtjust i franska liljor vid nocken.
  Rabatten är hur fin som helst med sin form och snygga kant.

  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Himla snygg pergola och växthus . Inte dåligt med tanke på väder och annat. Nästa år med trädgården ser vi fram emot, inte sant?
  Allt gott!
  Luna

  SvaraRadera
 11. Kjekt å ha en mann som fikser en så flott pergola raskt! Skjønner godt at du ser fram til våren i drivhuset, og bedet foran drivhuset er skikkelig stilig:-) Bra med forandring.
  Ha en fin helg/Eirin

  SvaraRadera
 12. Vilket år du haft! Både på gott och ont.
  Fantastisk pergola och växthus! Ja, växthus beskrivningen här var också usel, men till slut gick det här också.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Underbar miljö ni skapade i pergolan och snyggt förstås. Växthuset låter spännande och det måste vara lockande att dra igång odling därinne :) Planteringen ser ut att bli spännande den också.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 14. Nej, man hinner sällan det man tänkt sig, men ni har verkligen legat i med flera stora projekt på en säsong och fått mycket gjort ändå. Pergolan blev ju kalasfin och stor.
  Krånglig växthusbeskrivning... Det är väl inte ett Classicum...:D
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 15. Oj! Snacka om förändringar! Med tanke på hur du har haft det är det ju otroligt mycket du har hunnit med i sommar. Så fin rabatten med luktärterna och bönorna är. Ja - allt ser fantastiskt fint ut!
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 16. Det är konstigt men det spelar ingen roll hur mycket ledig tid man än har, den räcker aldrig riktigt till ändå! Jag tycker faktiskt att när man jobbade och egentligen inte hade så mycket ledig tid över, då fick man mer gjort. Nu när man är pensionär så tänker jag ofta; "Det kan jag göra senare, eller i morgon!" och så blir inget gjort. Jag slöar alldeles för mycket.....fast det kanske är meningen att man ska göra som pensionär!?
  KRAM och TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 17. ps
  Konstigt nog var det rätt många bilder jag inte kunde se. Det var bara vita rutor utan bild. Kunde inte heller se bilderna på ljusbordet.
  ds

  SvaraRadera
 18. Forandringer på godt og vondt...
  Veldig flott pergola og veksthus!
  Ha en fin helg!
  Klem

  SvaraRadera
 19. Kondolerer med tapet av din far. Det var leit å høre. Det er utrolig hva du har fått gjort av store forandringsprosjekter. Flott pergola og et fantastisk veksthus. Imponerende!
  God uke.
  Hilsen Jannicke

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!