onsdag 1 november 2017

Missade sommaren

Flera växter står beredda att blomma, om bara vädret tillåter. Förstår det inte, men några har undgått flera nätter med frost. Det är ett par dagliljor och en ros som inte visat upp sig sedan förra året. Nu är det bråttom om de ska hinna med.

Praktiskt taget all växtlighet har blivit brun.
Nästan alla...ett par lungört är nästan finare än i somras.
Den övre är 'Opal' och den nedre 'David Ward'. Jag har klippt ner dem en gång, efter blomningen. Sedan såg det ut som om den rödblommande 'David Ward' skulle ge upp. Gott om regn redde upp det hela.
Ha en skön början på november alla!
/Anette

5 kommentarer:

 1. Det ser ikke ut som høst på dine bilder. Det er rart med noen blomster, de forstår ikke at sesongen er over for denne gang.
  Får håpe det går mange dager til før frosten kommer slik at du får nyte disse blomsterknoppene en stund til. Jeg har også noen få knopper og blomster som ikke har gitt helt opp.
  Håper du får en flott november med alt fra nydelige blomsterknopper til juleforberedelser!
  Hilsen fra Turid

  SvaraRadera
 2. Det känns som frosten var mer lokal än vanligt. Har tänkt samma tanke här. Bladen på David Ward var läckra - visst är det den som har röda blommor?

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Ja det finns alltid några kämpar som ska blomma in i det sista och de är ju särskilt fina att titta på. Några rosor kämpar på med blomningen hos mig också.
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Hejsan Anette!
  Den här hösten är jättemärklig, precis som hela sommaren. Vi har ännu inte haft en enda frostnatt och rabatterna är märkliga med dött och levande och blommande. Tror inte att jag har varit med om, under mina 20 år som trädgårdsägare, något liknande.

  Ha en fortsatt trevlig helg!
  /Anja

  SvaraRadera
 5. Oj, har de börjat blomma nu - märkligt! Ur led är tiden. Undrar vad det blir för slags vinter...
  Fortsatt trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!