tisdag 14 juni 2016

Försommarblomning här och nu

Knappt överlevt sedan den kom hit en vår för flera år sedan. Blommar överdådigt, normalt sett...
Bara jag vet var plantan finns. Folk skulle tycka synd om den stackaren som inte växt sig hög på dessa år. Bara lite tjockare om stammen. Det är ett japanskt körsbär vid namn 'Kanzan'.
Blommar här nu!

En annan av det med exotiska slaget är magnolian 'Susan'. Hon hade ett superår förra året. Präktigt grön med totalt 22 blommor. 
I vinter saknades snö när det var som kallast och det betalar hon för nu. Det kommer sparsamt med blad och ännu sparsammare med blommor, i mindre storlek än vanligt. Just nu två och det finns ett fåtal knoppar.

Överflöd av knoppar och blomning som startat i "Lilla ladans rabatt". 
Kaprifolen i sitt esse vid grindstolpen.
Blått från bergklint och strandiris. Gult från dagliljor, rött från rosenkragarna. När sedan brandliljorna slår ut, då glöder och sprakar det ordentligt.

Vänder blicken åt vänster och njuter av synen. Det är strandiris, aklejor, röd bondpion och rosenkrage.


Finlands vita ros och 'Kathrin Vidar' har sin bästa tid de här dagarna.


En som väntar lite till är den mörka styvklematisen. Duger gott så här också. En bild jag är fullkomligt nöjd med. 
Den passar bra som avslutningsbild.

Det händer mycket i trädgården, överallt kommer växterna igång med sin blomning. Samtidigt som annat borde klippas bort. Nåja, det blir nog bra till slut ändå. Än nöjd med det som hinns med. Skönt är att det nu är ljust hela dygnet. Bara myggen talar om att det är kväll.
/Anette

2 kommentarer:

  1. 'Kanzan' var en riktig skönhet, är kanske något att fundera på :) Frodigt fina och vackra rabatter och kombon röd bondpion och blå iris ser riktigt läckert ut :)Kan ibland sakna vår Finlands vita men eftersom den skickade så många rotskott så gick det inte att behålla :( Har ju inget annat bra ställe till den heller. Ha det gott /Monne

    SvaraRadera
  2. Det körsbärsträdet passar säkert så mycket bättre hos dig. Min andra Finlands vita , som jag har placerat lite sämre till har börjat sin blomning. På så vis blir det lång tid.

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!