måndag 27 juni 2016

Hittepioner och andra

'Couronne d´Or' är det som växer bland jordgubbar, nässlor och svartvinbär. Den har jag flera plantor av så den är rätt säker.

Den här rödaktiga saknar namn. Blombladen rullar ihop sig. Jämförde med min 'Karl Rosenfield' men de är olika röda. Doftar olika också.


'Coral Charm' är nu mer gräddvit än korallrosa som för några dagar sedan.

Den här skulle kunna vara 'Lady Alexandra Duff'.

Idag, min första semesterdag har jag hunnit att njuta en hel del av trädgården. Har klippt gräs, krukat plantor, planterat en hel del.
Krukorna till mitt plantbord är så gott som klara. Namnade och prissatta. Lite putsning behövs på en del.
På torsdagkväll kommer min lokala trädgårdsförening och på söndag är det Tusen trädgårdar.
Solbackens trädgård
Endera dagen ska jag göra mina anteckningar om aktuell blomning. Det kommer att bli höga siffror för det mesta blommar nu.

Hälsar Anne-Kristin med bloggen Lykkelig i hagen välkommen som följare. Önskar alla en skön sommarkväll!
/Anette


2 kommentarer:

  1. Det är spännande att leta reda på vad namnen är på sina hittepioner. Kan vara knepigt ibland finns många som är snarlika har jag märkt. Men egentligen spelar det ju ingen roll vad de heter för de är så gamla att de nästan inte går att köpa ändå. Jag njuter så pass av alla de är så vackra
    Ha nu en fin semester och lycka till med öppen trädgård. Det är så kul att gå och kika hos varandra.
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Har en hel del pioner som är onamnade eller felnamnade men det gör inte så mycket de är ju så underbara :) Tyvärr har mina pioner snart blommat över för i år men nu kommer annat :).Hoppas att din semester blir riktigt härlig och att vädret håller sig på den soliga sidan på söndag för både din och oss andras skull på Tusen Trädgårdar :) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!