torsdag 23 juni 2016

Hittepion, midsommar & semester

Kompostfynd för många år sedan.
Grävde om en gammal kompost här. (Hit flyttade vi 2006). Tog hand om roten och det stackars bleka dåligt utvecklade bladet.
Belöningen kom idag. Nu visar den upp sig, min hittepion.
Undrar om namnet förstås. Den är i alla fall ny (fast gammal) på gården. Välkommen lilla du!

Välkända primadonnor; 'Sarah Bernhardt' och 'Duchesse de Nemours'.

'Coral Charm', så läcker!

Klematisen närmast mig har jag mest för bladverket. Inköpt på Åbergs i Ystad 2009. C bonstedtii 'Crepuscule' lystrar den till.
Pionen är med all sannolikhet 'Pecher', styvklematis till höger.

Mot lilla ladan syns "Lilla ladans rabatt", färgexplosion med brandliljor, bergklint, strandiris, blågull, prästkrage, rosenkrage och gul daglilja.
Just emellan "Stora perennrabatten" och "Lilla ladans rabatt" brukar jag börja mina trädgårdsvisningar. På torsdagkväll är det dags igen.
Sedan är det förstås Tusen Trädgårdar på söndagen.

Två rosor som gifter sig fint med varandra. Finlands vita i skuggläge, blommar nu jämfört med den i sol som vissnar. Sällskapet är 'Queen Mary'. Minns den första gången som QM skulle blomma, en enda knopp och vi åkte till Medelhavet en vecka. När vi kommit hem hade den släppt sina blomblad och jag kunde bara ana hur den sett ut.

Nästa vecka börjar min semester. Vi har planerat in ett besök på Gotland och den lilla familjen, medans de bor kvar där.
Först ska det firas midsommar och jag önskar alla en riktigt skön och glad midsommarhelg!
/Anette

2 kommentarer:

  1. Ljuvliga pionbilder! Rosorna går inte av för hackor de heller :) Önskar dig både en trevlig midsommar och en underbar semester/Monne

    SvaraRadera
  2. Pionernas och rosornas tid, underbart. Glad midsommar/ Carita

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!