söndag 8 juni 2014

Många plantor blir det

Förut hade jag plantor på tillväxt i de tre närmaste pallkragarna. Sedan blev det trångt när de skolades ut. Växte fort gjorde de också, innan jag hunnit fått ut dem i rabatterna! Ett tag var varenda pallkrage upptagen, så det var nästan hopplöst att kunna komma igång med grönssakssådderna.
Nu är det i alla fall grönsaker och sommarblommor i de två översta raderna. Plantorna på tillväxt trängs åter  i den närmaste raden av pallkragar. Vårens delningar och omskolningar har gett den närmaste raden av plantor. De allra flesta där är för växtmarknaden. Nästa visning är om ungefär en månad, tills dess hinner jag sortera exakt vad som är för mig och vad som är för överskott.
Idag blev det uppkrukat av skugglilja, brunnäva 'Stillingfleet Ghost', lavendel, gullflocka, kärleksört 'Purple Emperor' och Geranium 'Midnight Reiter'.


Lilla rhododendron Kermesina lyser. Bakom växer blå nunneört 'Craigton Blue'. Den brukar blomma väldigt länge här och växer så det knakar. Här är det så skuggigt det kan bli på det här stället.
Det anas en primula i nästan samma skrikiga färg som Kermesina, det är en bergviva, Primula polyneura. Den blir sakta större.

Betydligt mildare är Dianthus nardiformis, som stormtrivs intill stenarna i solen.

Närmast den lilla nejlikan är det klinten Centaurea bagadensis som precis håller på att slå ut.

Så liten, så liten är Sedum lydium.
 Dess lilla stjärnblomma.
Hoppas ni haft en fin helg alla!
/Anette

2 kommentarer:

 1. Här har varit en härlig dag idag sol och svala vindar och lite moln precis som det ska vara en Pingst. Jag har tagit det lugnt och mest gått och njutit över hur allt växer så det knakar, efter regnet.
  Det kan man med gott hjärta säga att det gör hos dig med.
  Ha nu en fin början på veckan,
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Oj vad det växer hos dig! Det gör det förvisso här med men jag har inget som ska skolas om eller ut :) Sagolik nejlika! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!