måndag 30 juni 2014

Aktuella översiktsbilder

För det mesta blir det bara närbilder eller nästan närbilder i alla fall. Så här ser det ut på några av ställena i trädgården just nu.
Först en del av körsbärslunden. Hässlebrodd, alpfrossört och spansk näva är det som syns här. I körsbärsträden klättrar en klematis upp (Mikelite).

Delar av rosengården. 'Nevada' och 'Orpheline de Juillet' närmast mig. Det är otroligt mycket knopp i det mesta. Snart njuter jag av 'Rosa Mundi', 'Zigeunerknabe', 'St Nicholas' m fl. Min bäste herre 'Charles de Mills' kommer att bjuda på sin bästa blomning. Damen intill 'Mme Plantier' likaså.

I lilla "Skogen" är det färggrannt av blad.

En liten del av en rabatt kantas av Geranium 'Walter´s Gift'. Honungslök och alunrot 'Silver Scrolls' växer lite högre. Snart kommer liljan 'Landini', klematisen 'Princess Diana' och rosen 'Great Western' att stå för prakten.
Såhär den första semesterdagen har jag betat av några punkter på trädgårdens åtgärdsprogram. Några fler fortsätter jag med varje dag framöver. Allt så det blir superfint för den långväga gruppen som bokat in besök på söndag.
Plantmarknaden är klar med många fina plantor och en hel del spännande sorter.

/Anette
1 kommentar:

  1. Det blir inte ofta man tar helhetsbilder känner jag. Det är lite svårt att få det bra, blir oftast så bleka.I söndags var vi till graven i Torsåker. Tiden var knapp så jag hann inte kolla om ni var hemma. Får bli en annan gång.
    Önskar dig en fin sommarvecka på semestern
    Kram Meta

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!