söndag 22 juni 2014

Rosor och lavendel

'Blush Damask' är den finaste just nu. Förra året klipptes stora mängder av den bort, nu kommer belöningen. Det här buskaget är tre meter brett.
Rotskotten är rikliga. De flesta tas med gräsklipparen.Imorse rensade jag självsådda lavendelplantor i gruset. Det bar emot att slänga dem. Tog en tom balkonglåda, fyllde upp med grusblandad jord och petade ner dem. Ett 70-tal plantor blir det om alla tar sig.

Jag har några rosor som provodlas här i trädgården. De har aldrig varit så fina som första sommaren. Redan efter första vintern hade de blivit färre. Plantorna blir kortare för varje säsong. I år får man leta på låg höjd. Det här är en av de, den var superfin första året. 'Black Velvet'.

Mina andra vanliga rosor ser ut att bli jättefina. 
Ha en fin fortsättning på sommaren!
/Anette

2 kommentarer:

 1. Blush Damask är verkligen en vacker ros men nu har vi kapat av och ska ta bort de flesta rosorna eftersom jag inte gillar att klippa, spruta mot löss och div. andra trista saker men jag njuter av att titta på andras:) Vilken tur att rosorna provodlas först innan de går till försäljning, inget kul med växter som blir mindre o mindre:) Du får börja med storodling av lavendel istället :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Undrar om den rosa rosen kan vara den som finns här på kolonin nästan varje tomt har den. Är det små blommor som doftar gott???
  Vad härligt med så mycket lavendel plantor. det är nåt jag önskar mig tycks som mina har klarat flytten och det är jag glad för.
  Önskar dig en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!