torsdag 5 juni 2014

Hallonaklejans påverkan

För många år sedan sådde jag en hallonakleja vid namn 'Pink Bonnets'. Den fick följa med i flytten hit för åtta år sedan. Så ser den ut idag.

Eftersom här fanns en del växter var det även några "vanliga" blå enkla aklejor. Nu har det blivit ändring på det. Med idogt arbete att ta bort vissa men spara andra ser det annorlunda ut. Mer fyllda aklejor! Rosa och blå, finns en i violettblå och en i vitt också.


Mera aklejor, först de ursprungliga.

Här en av Barlowtyp.

Mörkrödaste 'Ruby Port'

En som vänder ansiktet uppåt, Aquilegia clementine pink salmon. Skapligt frökonstant.

Lite av favorit är 'Green Apples'. 'Ruby Port' i bakgrunden. Intill den vita aklejan ska strax en vitblommande pion slå ut, det är 'Jan van Leeuwen'. Vid den mörka röda tar förstås pionen i mörkrött 'Buckeye Belle' vid. Så är det tänkt.
Ha en härlig nationaldag alla!
/Anette

4 kommentarer:

 1. Så många olika aklejor det finns den sista vita fastnade jag för så fin.
  När jag bodde hemma hade mamma massor av dom så jag blev lite trött på att se de där" gängliga spretiga kvastarna" som jag kallade dom då. Nu har jag ändrat mig och ser en massa fina som jag kan tänka mig. Här finns lite av dom som har frösått sig från grannen men jag har en köpt och en som jag fått som jag är glad för.
  ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så många vackra du har! Läcker den var som pekar uppåt.
  Fin 6 juni till dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Aklejor kan man nog aldrig tröttna på:) de kan komma upp lite var som helst och se ut lite hur som helst men de är bedårande tycker jag:) Just Clementine Pink Salmon är en riktig favorit:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Underbara aklejor! Den som kikar uppåt är speciell, ovanligt för aklejor... Den vita skulle jag kunna ha Där och Där =o))
  Ha en härlig dag!
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!