lördag 18 maj 2013

Himalayabjörken vitnar

 

 
 Det händer mer än jag hinner med i trädgården. Närmare 30 olika narcisser, himalayabjörken som börjar visa sin vita bark, sidenpionens första blommor bara för att nämna en del.

Nästan flyttcirkus blev det när jag planterade ner ett par magnolior, lilla 'Brilliant' och den nya sidenpionen. Allt medans de stora lindarna och lönnarna grönskar mer och mer. Snart är vi omslutna av gröna väggar.
Parksyrenen är helgrön, 'Mrs.Lemoine' är halvgrön. Häggen har börjat och några körsbär.

Tyckte jag stötte på krolliljor i princip överallt. Små och större. Förra året var de crka 80 stycken. I år dubbelt så många, faktiskt för många. De små rödingarna klämmer jag så fort de visar sig.

Ha en härlig Eurovision Song Contest-kväll!
/Anette

2 kommentarer:

  1. Oj vilken färgprakt det var här hos dig. Helt galet att åka hemifrån vid den här tiden egentligen. Men det var en himla trevlig resa. Och snart bär det iväg igen. Hoppas jag har något som lever till loppisen. Ska bli så kul att ses snart igen. Och jag ser verkligen fram emot att botanisera hos dig. ;) Kraaam!

    SvaraRadera
  2. Det går med en rasande fart nu, upptäckte att fotbladet vuxit flera cm över dagen:) Härliga bilder Anette nu får vi njuta så mycket vi orkar för att hinna med;) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!