torsdag 2 maj 2013

Trädgårdsprat om små fina saker

4 cm på lika många år. Det är höjden på min frösådda dvärgrönn. Nu syns det tydligt att den fortfarande lever. För att skydda den mot nertrampning har jag placerat en krukskärva som markering. Om några år kanske plantan syns av egen kraft.
Nyuppstigen ur jorden, en knippe knoppar på en av sockblommorna. Det här är antingen den orangea som jag fick av Hannelotte, eller den vita som jag köpte förra året på växtmarknaden i botaniska i Visby.

En Corydalis malkensis jag bytt till mig. Första blommorna kommer i år. Det röda i bakgrunden är de rodnande blommorna på de vita julrosorna.

En annan Corydalis, hon heter 'Beth Evans'. Till vänster syns dvärgrönnens krukskärva. Rönnen har ingen chans att synas där bakom.

Gullflockan blev en av favoriterna hos den journalist som var hit i eftermiddags. Den och blåsipporna blev välfotograferade. I full sol och halv storm är det svårt att ta bilder. Jag fick stå och skugga växter och försöka få lite lä.
Ja, nu är det bara att vänta och se hur reportaget blir i tidningen. Vi hade ett par timmars trevligt trädgårdsprat och det är man ju inte bortskämd med så här års.

Ha en skön vårkväll alla!
/Anette

2 kommentarer:

  1. En sådan lite söt rönn:) Det är härligt nu när man ser vad som överlevt och vad som kommer nu:) Blev så glad i dag när jag såg att dvärgmandeln kommer:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Underbara växter att prata om:)
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!