lördag 11 maj 2013

Växtmarknaden över

I blåst och mulet väder stod vi ut i tre timmar. Vi som sålde var några stycken. De som kom och handlade eller "bara" tittade var några fler. I en seg ström, stolen jag hade blev knappt använd.

Jag är väldigt nöjd med försäljningen. Blev av med bortåt hälften. Nu är det bara att hoppas att plantorna kommer till sin rätt på sina nya platser. Det är kul att försöka leta på rätt växt till den som söker något speciellt.
Själv gjorde jag ett fåtal inköp. Några små godsaker som inte gick att motstå.

Hemma igen på tidiga eftermiddagen blev det en skön stund i vilstolen, sedan följde lite koll på allt nytt som hänt i trädgården sedan gårdagen.
Rosbeskärningen, eller kapningen blev färdig.
Ha en skön fortsättning på vårhelgen alla!
Anette

7 kommentarer:

 1. Alltid trevligt att vara på växtmarknad:) Vet inte riktigt vilket som är roligast - att sälja eller att köpa:) Roligt att det gick bra för dig:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu ska det ses över var de tre nya ska ner någonstans, så de kommer till sin rätt. Om tre veckor är det dags för nästa växtloppis. Hos Anna-Karin på "Landet Krokus". Det ser jag fram emot.
   /Anette

   Radera
 2. Vilka härliga växter. Vad är det för Fingertandrot? Underbara bilder.
  PS! Verkar inte gå att kommentera på inlägget i AoT.
  Ha det gott!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cardamine pentaphyllos, fingertandrot. I samma färg som bakomvarande violvivan 'Wanda'.
   /Anette

   Radera
 3. Ja, nu händer det saker varje dag i trädgården. Minst en runda morgon o kväll blir det, däremellan jobb med olika trädgårdsprojekt och min första växtloppis som trädgårdsamatör igår.
  Fina bilder du visar. Är det Hundtandlilja den gula? En så´n åste jag skaffa till min lund (under uppbyggnad).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundtaqndliljan har varit seg några år. Det är först i år som den verkar trivas. 'Pagoda' heter den. Lätt att få tag i. Ska finnas vita här också, men de visar bara blad.
   /Anette

   Radera
 4. Det är roligt med växtmarknad, både det att man själv kan hitta fynd men också det att få "prata" växter en hel dag med likasinnade är givande.
  Verkar vara fina inköp , är det en vit Aurikel du fått tag på??
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!