torsdag 26 november 2015

Grepp om garn och väg

Hushållningssällskapet hade julmarknad på Visby Strand i helgen. Vi besökte marknaden på lördagen. Välbesökt med ett fantastiskt utbud av lokalproducerade produkter. Det blev några inköp, så mycket som jag kunde bära med en hand i funktion. Både ätbart och sådant som ska få julklappspapper.


Köpte garn som jag redan börjat sticka av.
Det ska bli små sockor. Håller mig till minsta storleken men har stoppat upp för mätning i helgen. Då är det dags för Tomtesmyg här i Torsåker. Bland det första min make sa när han var nybliven farfar var att då skulle han få gå på Tomtesmyg!

Jag blev väldig sugen på att sticka i helgen, inspirerad av yngre favoritsonens fru som stickar på denna babyfilt. Nästa jul får jag sticka tre par sockor...;))

Hade lovat mig ett par skor med dubbar, för ramla såsom jag gjorde förra året, det är det slut med. Precis de skor jag spanat in fanns i ett reklamblad.
Kanske inte världens vackraste, säkerheten går först för min del nuförtiden.
Åkte iväg för att prova rätt storlek. Först bestämde jag mig för 38:orna, men efter att ha skiftat ett par tre gånger blev det halvnumret mindre. Känns väldigt bra att de är mina. Halva priset är ok det också.

(-garn Ordet betyder långt eller smalt vattendrag, smal udde eller vik. Gammelgarnslandet är ett av våra favoritområden på Gotland.)

Imorgon ska jag få 16 adventsljusstakar på plats i fönstren. Tidsinställningarna lämnar jag över till min äkta hälft.

Ha en fridfull första advent alla!
/Anette

4 kommentarer:

 1. Det var ett vackert garn. Rätt praktiskt med olika färger i samma nystan. Man vet aldrig hur det blir liksom.
  Vad redig du är då till advent här har jag inget gjort än.
  H det gott i helgen på Tomtemyset
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Längesen jag stickade, skäms, har inte stickat ett endaste dugg till våra sex barnbarn.
  Får skylla på min artros, men kanske det skulle gå. Rejäla skodon, väldigt isigt nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Sticka är något som jag önskar att jag kunde bättre, skulle vara roligt att kunna sticka sockar eller vackra fingervantar. Framför allt mönsterstickning men jag har väl antagligen inte den rätta viljan att lära mig så jag får skylla mig själv ;) Tomtesmyg låter som en väldigt trevlig tradition, förstår att din man vill gå med barnbarnen :) Ha en fin första advent du också/Monne

  SvaraRadera
 4. Härligt garn, nu blir jag sugen på att sticka. Jag har en korg med stickarbeten och garn, där dyker jag ner när det blir vinter, det är rogivande och bra vintersyssla. Ha en fin 1:a advent. Carita

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!