tisdag 7 april 2015

Vill, bör, måste och ska

Vill stanna ute. Vill att det blir många dagar som denna.
Varför?
För att detta var årets allra första trädgårdsdag!
Har vårstädat i flera rabatter. Superbra träning för handen. Mycket plocka och hålla utan att det är tungt. Fnasigt torrt. Härligt att få bort, så det som blommar kommer fram bättre.

Vill, bör, måste och ska....

Bör sätta dit nya etiketter där alla mina "rödingar" växer. En har nästlat sig in i en annan växt, så den måste jag ta loss.

Vill se om humlan jag såg idag hittar lungörten när den slår ut.  'David Ward' är namnet som visst var trädgårdsmästare hos Beth Chatto.

Måste titta närmare på snödroppens märken, så små och i gult.

En krokus som är snyggare ihopslagen än utslagen, tycker jag i alla fall. Crocus imperati de Jager.

När man gräver i sin perennrabatt bör man ha koll på var kejsarkroneknölarna är. Det hade inte jag med den gula. Den blev i flera delar och nu bör det vara dags för blomning för den bakre högra. Visst är den mer i form än de andra, eller är det önsketänkande?

Borde ha skrivit upp namnet på denna trillium. Hittade ingen etikett idag, men fortsätter leta i anteckningar från förra året.

Imorgon ska jag fortsätta med vårrensandet. Det vill jag, det bör jag göra för handens träning, det måste jag för att det finns städning kvar att göra. Det ska göras för nu är det äntligen riktig trädgårdsvår här!

Ha en skön tisdagskväll alla.
/Anette

6 kommentarer:

 1. Härligt att du är i gång! Kallt och kyligt här och en sol som inte visade sig förrän på eftermiddagen gjorde att det bara blev en liten stund i trädgården. Tar igen det i morgon då det ska bli 13° :)
  Ha en fin vecka
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Elegant krokus!
  Härligt trädgårdsväder idag, solen riktigt värmde!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 3. Samma här ett så härligt vårväder att det går nästan inte att åka hem från kolonin. önskade att jag kunde sova kvar nu.
  Många fina vår"primörer" du har. Det där med kejsarkronor är ett sorgligt kapitel här. De blommar första året sen har de bara kommit upp som höga fransiga stänglar. Blir så trött, Vad göra vet du?????
  Önskar dig en fin och skön arbetsdag imorgon
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Så underbara dina fyllda blåsippor är! Krokusarna var inte dumma de heller måste jag säga :) Vår rabatt/vårstädning kom liksom av sig lite i och med att det blev så himla kallt ett tag, nu har det varit lite varmare men nu är det så himla mycket annat som kommit emellan men snart så ska vi väl få tagit tag i resten :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart att gå där med ändan i vädret och plocka eller luckra det torra! Men somliga muskler har man inte använt så ofta i vinter...:)

  SvaraRadera
 6. Så långt våren har kommit till dig! Vackra vårtecken!

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!