måndag 14 juli 2014

Vild och underbar

Dagliljorna börjar komma igång. Många av dem har ordentligt med knoppar. En av de första är den här. Namnet är jag osäker på. Enligt en anteckning borde det vara 'Wild and wonderful'.

Ännu en med osäkert namn. Kanske sidenört av något slag? Ska kolla lite i en anteckningsbok. Borde finnas något, har för mig att jag fått den av en besökare.
Har hittat notering: Sådd 4 februari 2012 Asclepias incarnata, rosensidenört. Sökning på det namnet ger bilder på en växt med rosa blommor.

Den här klematisen mår perfekt. Zon III, ska bli meterhög. Är 1½ m nu. Större än någonsin. Clematis bonstedtii 'Crepuscule'. Kommer från Åbergs i Ystad, året var 2009. Jag fastnade då för bladen, stora och väldigt olika vanliga klematisblad.

Första trädgårdsdagen på länge. Rensade överblommat och njöt. Bara rosrenset blev 4 hinkar. Nu är det snyggt här igen!
Fortsatte med kartgallringen av äpplena. Här är ungefär 1000 kart. Nu finns så mycket bättre plats för de andra att bli stora.

/Anette

1 kommentar:

  1. Här börjar också dagliljorna att blomma fast det är så torrt. Tycker det verkar väldigt jobbigt att plocka av så mycket kart, kanske därför vi inte har några fruktträd ;) Men smaken är ju olika som tur är:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!