onsdag 23 juli 2014

Stiltje råder.

En annan dag gjuter jag fler trampstenar. Det har stått på "göra-listan" men skjuts upp dag efter dag. För varmt, sitter hellre och läser, blickar ibland upp mot blomsterhaven.


Dagliljorna kommer igång alltmer. Imorse öppnade sig den första på 'American Revolution', som en av de allra äldsta införskaffningarna. Ett byte med Kerstin i Påskallavik.
På bilderna är det *Andy Candy' som skymtar bakom 'Frans Hals', den mycket stora mörkröda är 'Heavenly Starfire'.

Ett journalistbesök (lokaltidning) häromdagen är det senaste udda som hänt i trädgården. Vettiga frågor, kunskap och engagemang. Kändes som om hon hade ett genuint intresse. Få se vad det blir när det blir tryckt. Fotografera i middagssol och blåst är långt från optimalt.

Igår gjorde vi en avstickare in i fagra grannlandskapet Dalarna. I området kring Dalälven söder om Borlänge. En titt in till handelsträdgården i Torsång gav inget i inköp. Kanske lika bra det, för här finns det gosaker kvar i planteringskön. Stiljte råder i min ambition att bli av med den kön. "Skulle ha"...ansat i det som är kvar av den gamla ligusterhäcken också. Det är gjort på kort tid om jag bara sätter igång...Lovar det är klart tills nästa grupp kommer, de är inbokade första lördagen i augusti. Har tio dagar på mig. Lång tid.

Ha det bra i värmen, det är härligt med sommar!

/Anette


2 kommentarer:

 1. Härligt du har det skönt med vila och avkoppling med inte bara måste göra. I Torsång bodde vi en massa år innan vi flyttade till jkpg.Vet du att det finns en pelargon som kommer därifrån??
  Önskar dig sköna lata dagar även om måste lockar.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Är hemma, handlar och tvättar kläder till barnbarnen. Trots värmen blir kläderna smutsig. Några hamnar i sjön i samband med badet. Passar på och läser din blogg.

  Det är intressant att se att dina växter blommar två veckor före mina trots att det bara skiljer drygt en mil mellan oss. Undrar hur många odlingszoner som skiljer.

  Cristina (sommar Torsåkersbo)

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!