måndag 28 juli 2014

Ny luktärtsbåge fungerar

Jag ville ha något nytt för luktärterna i år. I pallkrageområdet har de hamnat  där kortsida möter kortsida och fått klättra på ett armeringsnät som ställts emellan pallkragarna. Det fungerade ok. Men jag ville alltså förnya.

Planterade ner luktärtsplantorna helt tvärtom mot förut. I ytterkanterna mot gången. Så behövde de något att klättra på. Jag tog ett större stycke armeringsnät och fick till en bra böjning. Det var lite bökigt att få fast den, men det blev stadigt till slut. Höjden är anpassad efter mig. Är någon längre måste den ducka.Hittade ett hostablad där ingen borde vara. Det är en planta som jag behöver ta upp och placera om.

På morgnarna pysslar jag lite med dagliljorna. Med lite tur kommer någon av alla korsningarna och min hjälp att bli något nytt roligt om några år. Steg ett har jag assisterat med. Nu är det upp till plantorna att få fram frön.


Samtidigt håller jag på att få ordning på dagliljorna med nya skisser. Här till exempel är en 'Nile Crane' som var helt onoterad. I färgen passar den rätt bra ihop med rosen 'Linnaeus' där bakom.

'Thin Man' blomma nummer två är större, 27 cm än den första. Superdupersnygg.

Sista semesterveckan har börjat konstaterade jag imorse. Det kändes rätt jobbigt faktiskt. Ikväll var vi upp till badsjön Malmjärn där några av mina barn ur min barngrupp på jobbet var och badade. Där vände det! Det var så roligt att se dem, så på måndag blir det inte alls så besvärligt att börja igen.

/Anette

2 kommentarer:

  1. Så himla fint det blev med armeringsvalven till luktärtorna! Måste vara ljuvligt att gå in där och känna doften:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Den sjön gillar jag. Så fin den portalen med luktärtor är. Skulle vara kul att gå genom den.
    Önskar dig en skön avkopplande mitt i veckan dag på din sista semester vecka
    Kram meta

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!