lördag 8 mars 2014

Solmorgon

För första gången sedan oktober skiner morgonsolen in i matsalen. Pelargonen som syns är en överlevare från förra året. Borde kapas, men då blir ju inget kvar.

100% utedag blev det idag. Sol för första gången på väldigt länge.

Kanske borde skydda klätterrosen, aldrig behövt gjort det förut. Hittade ett solskydd som får duga i år i alla fall.

Beskurit krusbärsbuskarna, glesat ur ett par parksyrener. Förberett för flytt av komposten. Grillat (det gjorde maken). Slumrat i solstolen. Länge.
Plockat upp renset i skottkärran.
Tittat till innehållet i pallkragarna om och om igen. Och igen.
Det gror i bl a svavelpionen 'Ystad'. Lilla Primula muscaroides visar liv. Bara för att nämna väldigt lite av det som händer.

Vita julrosen visar upp sig.

En liten tur för att se hus det ser ut i hassellunden visar begynnande vår. Ingen antydan till blomning för blåsipporna. Tur jag har de i blom här hemma!

Inomhus pryder tulpaner bordet. Någon timme efter jag tog bilden blandade jag i blåbärsris, den blev direkt så mycket livligare.

Ha en fortsatt skön helg alla!
/Anette

3 kommentarer:

 1. Ha en härlig solig söndag.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Det är härlig när naturen vaknar! Utedag även här. Beskurit äppelträd. Vi har sju stycken så det tar sin tid, men så tänker jag... Tur att jag ändå har en anledning att gå ut...annars skulle jag säkert inte trotsat vindarna utan suttit vid datorn och fixat och donat hela dan...

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Här gjorde vi ungefär detsamma, utom grillningen då :) Det var en helt fantastisk dag där man riktigt kunde lukta sig till att det var vår:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!