torsdag 1 september 2016

'Aicha', äntligen min!

Ros nummer 59 eller 60. Kollade snabbt igenom de jag lagt upp i fliklistan här ovanför. Behöver visst uppdateras, rosor har grävts bort och andra tillkommit. Får bringa ordning någon gång framöver. Kanske i vinter.

Skulle ha köpt 'Aicha' en gång, men då blev det visst inte av och sedan dess har den inte funnits då jag varit på försäljningsställena. Sista chansen blev precis innan avgång från Visby. På Linds fanns flera exemplar. Ett stort med långa fina skott. Insåg att med den packning vi redan hade var det bara att välja ett annat. Det blev en mer kompakt formad planta som det var praktiskt möjligt att slå in i wellpapp.
Den och ett par andra är årets nykomlingar. En 'Poppius' och en Rosa moyesii, bytt till mig från en trädgårdsvän här i Torsåker. Ja, bytt är för mycket sagt. Just nu betar hon av sin planteringskö och ville inte öka den. Så hon har en fordran innestående till senare.

September kommer nog att gå i rasande tempo. Det finns nästan fullt med anteckningar i almanackan. Hoppas den fortsätter med värme länge.

Ha en skön start på september alla!
/Anette

5 kommentarer:

 1. Sann lycka när man äntligen får tag i det man söker :) 'Aicha' är vacker men i vår trädgård vill vi inte ha några rosor, de vi har "lever farligt" ;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Den har jag med och bara älskar den så fina maffiga blommor. Har några nu med. Händer att den blommar sent en gång till njuta måste man av den här vackra rosen.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Grattis till 'Aïcha', du kommer inte att bli besviken.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis till nytillskottet! Jag avnjuter helt rosor hos andra så slipper jag brottas med taggar och sjukdomar:-) Fina bilder!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Så fin! Har en Aicha som blommar snällt varje år och älskas av guldbaggarna - men sedan gulnar många blad och framåt högsommaren ser hon rätt bedrövlig ut. Vet inte vad det kan vara för fel. Hoppas din blir till glädje!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!