fredag 18 mars 2016

1873

planterades två små ekar som idag inte finns längre. Hur det ser ut idag det blir det ingen bild på.

Ursprungligen var de fyra. När de två första försvann vet jag inte, de syns på en del gamla vykort. De två återstående giganterna kapades ner igår. Ekarna stod på granntomten, men ägarna tyckte det blev för mycket löv...
Jag uppskattade dem, de bildade ett vackert par precis utanför vår tomtgräns, österut. Jag lånade in de till bakgrund. På samma sätt som vyerna tillhör trädgården. Mot sydväst:Det gröna längst till höger på huvudbilden är den närmaste eken.
Räknade ringarna, lite svårt pga motorsågens framfart, men runt 143 år...

De måste ha bidragit till ett bättre mikroklimat vid min körsbärslund...

Nu behöver jag dessutom planera om i den nya delen av trädgården. De 972 kvadratmeter som blir sommarens och framtidens projekt. Det blev väl mycket insyn.

Till lite trevligare saker, apropå gammalt. När jag gräver hittar jag en del glas men även porslin. De här vore fint om någon känner igen något mönster tar jag gärna emot informationen. vad var dessa bitar, små kaffekoppar eller stora fat kanske?


Fler "Liten blir stor: http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2016/03/liten-blir-stor-blommig-fredag.html

Hoppas ni alla får en fin helg!
/Anette

14 kommentarer:

 1. Alltid sorgligt när man mördar gamla livskraftiga ekar! Vad är det för granne du har?
  Trevlig helg - trots allt!!/Laila

  SvaraRadera
 2. Tänk att något som stått i ur och skur, genom stormar och annat, som har beskådats av våra förfäder, bara kan utplånas med en såg!! Så sorgligt!
  Har själv haft några mindre ekar, grannen har en jättestor, men det blir alltid mjöldagg på dem. Ser väldigt trist ut.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med ekarna. De var ju bara tonåringar med ekmått mätt.
  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Trist när man inte kan påverka sin "inramning" själv, gamla träd och då speciellt ekar är det något visst med så det var ju synt att din granne inte ville ha dem mer :( Vi har också varit ute en liten stund i dag i solskenet men när Nicholas kom hit efter dagis blev det till att gå in och göra pannkakor :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Men som de gör! det är väl märkligt det där, att för mycket löv är nåt att irritera sig på. Löv tillhör ju liksom livet och trädgården.
  Porslinsskärvorna, dem kan du ju göra nån mosaik av! På översta raden, den fjärde från vänster, kan inte det vara ifrån Ostindia?

  SvaraRadera
 6. Så får man ju inte göra. Vi har ekar runt kolonin och de får inte sågas ner om de inte är fara för oss.Måste man inte låta ekar stå även om de står på ens tomt.???? Porslinet kan kanske vara flytande blått från Gefle porslin. några av bitarna i alla fall de med små bladen. Hoppas nu att du kan förlika dig med attt ekarna är borta
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Det blir veldig annerledes når sånne trær blir tatt bort.
  Så spennende med alt det porselenet!

  SvaraRadera
 8. Åh! Tenk å ta ned slike fantastiske, gamle eiketrær. Skulle vært forbudt.

  SvaraRadera
 9. Men så trist med ekarna, sånt där blir jag lite lätt upprörd över! Tycker inte om när man tar ner gamla stora träd om de ännu är friska!

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 10. Så otroligt trist med Ekarna de som kan bli flera hundra år gamla och de är ju dessutom så vackra.Porslinsbitar det kan man hitta i bland i jorden det påminner en om gångna tider tyvärr kan jag nog inte hjälpa Dig med dem.Önskar Dig en trevlig helg/Margareta

  SvaraRadera
 11. Ekar är vackra, synd att de är borta. Hoppas du kommer på något annat för att få insynsskydd.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 12. Hm så trist att Ekarna togs bort...
  Ha en fortsatt fin helg :)

  SvaraRadera
 13. Hm så trist att Ekarna togs bort...
  Ha en fortsatt fin helg :)

  SvaraRadera
 14. Hmm... har också hört att ekar inte får tas ner hur som helst... Oavsett så är jag hjärtinnerligt trött på människor som tycker det är jobbigt med löv. Tänker vi så blir inga träd kvar och då har vi snart inga fåglar och hela systemet är rubbat... Blir uppriktigt trött!

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!