fredag 12 januari 2018

För lite snö

Växterna skulle behöva ett tjockare täcke, om det blir kallare. Den här skulle förbättra sina chanser till en mer trivsam vinter.

Silveraxen är nästan lika fina som i höstas. Men så mycket snö att det täcker de behövs rakt inte. Bara så jag kan få göra en snölykta eller två;))
 Rimfrost och låga moln

Mera rimfrost och låga moln. Här syns hur lite snö vi har...

Ny utsikt blev det i och med att ett kontorsrum inretts i en sidoskrubb. Här i syrentopparna går det bra att se på småfåglarna som har matning strax nedanför.
Just nu faktiskt, så dalar plötsligt snön ner. Få se hur mycket det blir.
Snön ljusar upp så bra. Det märks också att dagsljuset kommer allt tidigare och stannar längre på dagarna. Ljuset är välkommet det också.
Ha det fortsatt bra i vintern.
/Anette

7 kommentarer:

 1. Her har vi 50 cm med snø, og jeg er så glad for det for det gir et godt dekke over plantene. Vakre bilder av rimfrost!
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Aj då, har ni för lite snö, vi har alldeles lagom.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så herlige vinterbilder med rimfrost.
  Vi har ikke her... alltid varmegrader. Vi venter til snø.
  Siste vinter vi har hatt masse snø... herlig med skiløpe :-))
  Hilsen sender deg Viola. Ha godt nytt år 2018.

  SvaraRadera
 4. Om det vore bara för mysfaktorn skulle jag föredra rimfrosten, men växterna håller förstås inte med. Här försvann snön innan jul men några flingor till blir det nog.
  Vackra bilder!
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Härliga rimfrost bilder men jag håller med om att ett snötäcke är önskat :) Här är varken snö eller rimfrost men igår eftermiddag började stora vackra snöflingor falla. Men inte så att det bildades nåt täcke.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Vackra bilder med rimfrost och dimma. Vi har haft barmark och mörker ända till för några dagar sen när vi fick snö, ca 10 cm. Det är bra för växtligheten nu när det blev lite kallare . Dom trivs ju inte så bra med barnmark och tjäle som det blir då. Nu får det gärna ligga kvar ett tag . Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 7. Hoppas det kom en del! Här fick vi rejält med snö och sedan en rad dygn med tvåsiffriga minusgrader.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!